Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Advies van de dag Karel Mercx, 6 dec 2021 17:18

Walt Disney | Aandeel daalt nu wel erg hard

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Walt Disney staat rond het laagste punt van dit jaar. De ontwikkeling van de coronapandemie, de inflatie en stagnatie bij de streamingdienst eisen hun tol.

Sinds mijn laatste artikel over Walt Disney, drie weken geleden naar aanleiding van de derdekwartaalcijfers, is de koers van het aandeel met ruim 10% gedaald tot het laagste punt in 2021. De S&P500 waarvan Walt Disney deel uitmaakt staat daarentegen 24% boven de laagste jaarstand.

Er zijn drie redenen dat Disney zo slecht presteert ten opzichte van de benchmark. De eerste is het effect van het coronavirus. Met zijn attractieparken en cruiseschepen zullen de resultaten van Disney een flinke inhaalslag maken als de pandemie voorbij is. Tussen november 2020, toen de werking van het vaccin van Pfizer/BioNtech werd aangetoond, en de grootschalige verspreiding van de deltavariant het van coronavirus in het eerste kwartaal van dit jaar, steeg Disney met 67%. De consensus was dat het vaccin ons in 2021 uit de crisis zou leiden. Vervolgens leerden wij dat het vaccin moet worden ondersteund door boosterprikken.

De opkomst van de nieuwe omikronvariant heeft ons geleerd dat er ook niet meer zoiets als groepsimmuniteit bestaat. Dit verloop van de virusactualiteit is goed terug te zien in de koers van het aandeel Walt Disney. Die bereikte in het eerste kwartaal een recordstand, en op 1 december stond de koers maar liefst 31% lager. De bewegingen van het laatste jaar zijn echter in lijn met die van andere ‘pretparkaandelen’ als Six Flags en met de aandelen in de Stoxx 600 Travel & Leisure Index.

Inflatie en Disney+

Een tweede reden dat het aandeel Walt Disney het de laatste tijd zo slecht doet, is inflatie. Fed-voorzitter Jerome Powell zei vorige week nog dat hij er niet langer van uitgaat dat de hoge inflatie tijdelijk van aard is. Het gevolg is dat de waarde van de toekomstige kasstromen daalt, en Walt Disney investeert volop in het maken van nieuwe attracties, films en series, en in zijn sportzenders. De kasstromen die dat in de toekomst oplevert, zijn dus een stuk minder waard dan eerder gedacht. Volgens de financiële theorie moet dan ook de koers-winstverhouding van Disney omlaag.

De derde reden is dat streamingdienst Disney+ minder hard groeit dan verwacht. Disney roept al kwartalen lang dat abonnementencijfers volatiel zullen zijn, maar bevestigt wel elke keer de outlook van 250 miljoen abonnementen in 2024.

Aandeel Disney blijft koopwaardig

Al met al is het niet verrassend dat het aandeel Walt Disney daalt, maar de omvang van de koersval verbaast wel. Daarom biedt de daling een mooi koopmoment om het aandelen op te pikken. Ik handhaaf voor het aandeel Walt Disney het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!