Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

InPost

Advies
houden
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Tip Terugblik Jeff Thijssen, 23 nov 2021 15:32

iShares Smart City | Winst nemen op infrastructuur-ETF

0 0 Leestijd ongeveer

Het rendement op de iShares Smart City UCITS ETF bedraagt na een periode van twaalf maanden 37,7%. De visie dat Joe Biden een infrastructuurplan door het congres zou loodsen kwam uit. Tijd om winst te nemen.

Een jaar geleden tipte ik de iShares Smart City UCITS ETF waarmee u als belegger kunt investeren in de steden van de toekomst. De groei van de wereldbevolking en de trend dat mensen steeds meer in steden gaan wonen maakte een belegging in infrastructuur voor mij destijds interessant. Belangrijker nog was voor mij echter het nieuws dat Joe Biden de Amerikaanse presidentverkiezingen won.

Het nieuws van zijn overwinning zou naar mijn inschatting een infrastructuurbelegging in de kaart kunnen spelen. Biden had namelijk grote plannen op dit gebied en uitte dat tijdens zijn verkiezingsprogramma met de slogan ‘Build Back Better’.

Investeren in infrastructuur

Een jaar later is Biden erin geslaagd wat twee presidenten voor hem niet lukte: de VS gaan weer flink investeren in infrastructuur. Begin deze maand stemde het Huis van Afgevaardigden in met een investering van $1000 mrd. Daarmee gaat een grote opknapbeurt van start en dat is ook hard nodig want het achterstallige onderhoud aan de Amerikaanse infrastructuur is enorm. Circa twintig procent van de snelwegen verkeert in slechte staat en bijna 50.000 bruggen en viaducten moeten onmiddellijk worden vervangen of gerepareerd.

De goedkeuring van de investeringsplannen heeft de tip van een jaar geleden geen windeieren gelegd. Het rendement over een periode van twaalf maanden bedraagt namelijk 37,7%. Dat de ETF het qua rendement zo goed heeft gedaan, komt mede doordat hij voor 47,4% bestaat uit Amerikaanse bedrijven die kunnen profiteren van de plannen van Biden.

Ishares Smart City ETF verkopen

Nu mijn beleggingsvisie is uitgekomen, heb ik besloten mijn positie te sluiten en de Ishares Smart City ETF volledig te verkopen. De gelden die daarmee vrijkomen zal ik op korte termijn investeren in een nieuw beleggingsidee. Wie deze tip heeft gevolgd, adviseer ik nu dus om winst te nemen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.