Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Adyen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 28 aug 2021 09:00

Capital Group | Kansen voor Japanse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Japanse aandelen zijn aantrekkelijk gewaardeerd en bieden kansen voor actieve beleggers. Capital Group ziet verschillende sectoren op de Japanse aandelenmarkt die kunnen schitteren.

De afgelopen jaren trokken buitenlandse beleggers zich terug uit Japanse aandelen. In slechts één van de voorgaande vijf jaren waren buitenlandse beleggers netto-kopers van Japanse aandelen, waarbij tussen 2016 en 2020 in totaal voor ¥12,7 bln werd verkocht. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te wijzen, zoals de economische stagnatie in Japan en de wereldwijde handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten, de twee belangrijkste handelspartners van het land.

Japanse aandelen aantrekkelijk

De koersen van Japanse aandelen zijn in de tussentijd opgelopen, maar niettemin vindt Capital Group de Japanse aandelenmarkt aantrekkelijk gewaardeerd in vergelijking met andere ontwikkelde aandelenmarkten, zowel op basis van de koers-winstverhouding als price-to-book ratio.

Capital Group adviseert daarbij actief te beleggen. Op dit moment wordt het Japanse aandelenlandschap gedomineerd door passief beheerde activa, met een beheerd vermogen van $611 mrd tegenover $132 mrd aan actief beheerde fondsen. Capital Group stelt dat een groot bedrag aan passieve activa gewoonlijk gepaard gaat met een hogere mate van prijsinefficiëntie, en dat dit in het bijzonder voor Japan geldt.

De MSCI Japan en FTSE Japan Index worden het meest gevolgd, maar deze zijn alleen gericht op de grote en middelgrote bedrijven. Niet alleen lopen beleggers in Japan daardoor kansen mis, ze worden ook blootgesteld aan een hogere volatiliteit. De largecaps vormen namelijk het meest cyclische deel van de markt door hun grote gevoeligheid voor valutabewegingen en wereldwijde spanningen.

Groeigerichte sectoren

Capital Group ziet verschillende gebieden op de Japanse aandelenmarkt waar actieve aandelenselectie kan schitteren. In de meer innovatieve groeigerichte sectoren zoals elektrische apparaten, precisie-instrumenten, automatisering en mechatronica hebben Japanse bedrijven altijd uitgeblonken en hier liggen nog steeds concurrentievoordelen.

Daarnaast kent Japan een aantal bedrijven die vooroplopen in toepassingen voor werken op afstand. Voorbeelden zijn onder meer softwareontwikkelaar Obic, aanbieder van computernetwerkintegratiediensten NetOne Systems en JustSystems, een leverancier van randapparatuur en ondersteunende diensten voor informatietechnologie.

Digitale transformatie

Andere interessante kwesties zijn de technologieoorlog tussen de Verenigde Staten en China over 5G en de concurrentie binnen de halfgeleidersector. Volgens Capital Group zijn dit gebieden waarop Japanse bedrijven een belangrijke rol kunnen spelen, omdat veel van hun producten en diensten bijdragen aan de digitale transformatie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.