Updates

Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen

AllianceBernstein | Economisch herstel zet door

0 0 Leestijd ongeveer

Doordat het wereldwijd economische herstel nog altijd aan kracht lijkt te winnen, heeft AllianceBernstein zijn verwachtingen voor 2021 en 2022 verhoogd, zij het met enkele kanttekeningen.

Nu de vaccinatieprogramma’s in de Verenigde Staten en Europa op stoom komen, ebt het coronavirus weg als een belangrijke factor voor de wereldeconomie. AllianceBernstein rekent voor dit jaar op een mondiale economische groei van 6,1% en voor 2022 van 4,3%.

Het opwaartse potentieel komt volgens de analisten onder meer van monetaire stimuleringsmaatregelen, die effectiever blijken te zijn dan gedacht. Terwijl de wereldwijde productie terug is op het niveau van vóór de coronapandemie, schat AllianceBernstein in dat de productie nog altijd 3% lager ligt dan het zou hebben gelegen zonder corona. In het komende jaar kan dit verschil kleiner worden, maar AllianceBernstein denkt dat de groei onvoldoende zal zijn om het gat volledig te dichten.

Loon- en prijsontwikkeling cruciaal

Wel kunnen de consumentenuitgaven hoger uitvallen dan gedacht en zodoende een impuls geven aan de economische groei. Dit brengt echter wel een risico met zich mee. Als de vraag verder aantrekt of de druk op het aanbod door tekorten toeneemt, kan de inflatie snel oplopen. De loon- en prijsontwikkeling zal hierin van cruciaal belang zijn. AllianceBernstein verwacht vooralsnog dat de inflatie dit jaar uitkomt op 2,4%, flink hoger dan de eerdere prognose van 1,7%, om vervolgens in 2022 af te zwakken naar 1,9%. Mocht de hoge inflatie aanhouden, dan kan dit een lange schaduw werpen over de financiële markten. Centrale banken zullen dan eerder besluiten om hun rentes te verhogen.

Uitgaande van de huidige ontwikkelingen verwacht AllianceBernstein dat de monetaire stimuleringsmaatregelen de komende jaren slechts zeer langzaam worden teruggedraaid. Dit betekent echter niet dat er sprake zal zijn van een uniforme monetaire aanpak. Zodra de crisis wegebt zullen sommige centrale banken, waaronder de Federal Reserve, proberen het monetaire beleid geleidelijk terug te brengen naar een normalere situatie. Voor andere centrale banken, zoals de ECB en de Bank of Japan, zijn negatieve rentetarieven en kwantitatieve versoepeling het nieuwe normaal.

Handelsoorlog VS en China

Verder denkt AllianceBernstein dat de inmiddels drie jaar durende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China onder de nieuwe Amerikaanse regering zal de-escaleren. Eerder sloot de Amerikaanse president Biden al met een Europa een wapenstilstand over subsidies voor vliegtuigfabrikanten.

AllianceBernstein sluit af door te stellen dat het risico bestaat dat de huidige coronavaccins ineffectief blijken te zijn tegen nieuwe coronamutaties, waardoor de wereldeconomie opnieuw onder druk zal komen te staan en lokale economieën op slot kunnen gaan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.