Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Tip van de Week Karel Mercx, 8 jul 2021 13:00

Ideale belegging in tijden van oplopende inflatie

0 0 Leestijd ongeveer

Onze tip van de week is een bedrijf dat sterk profiteert van aanhoudend hoge inflatie. Het is daarbij een relatief stabiele belegging vergeleken met veel andere posities waarmee op toenemende geldontwaarding kan worden ingespeeld.

Vanaf juni zijn de gegevens over de Amerikaanse economie ontdaan van het deflatie-effect van het vorige jaar. De komende tijd moet dan ook duidelijk worden of de inflatie van de afgelopen maanden tijdelijk was of structureel is. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft inmiddels zijn mening bijgesteld. Verklaarde hij aanvankelijk nog dat de inflatie van voorbijgaande aard was, onlangs erkende hij het niveau van geldontwaarding hoger is dan hij had verwacht.

Ik ga er zelf van uit dat de inflatie de komende tijd zal toenemen. Deze week wil ik op dit thema inspelen via een tip voor CME Group, de grootste derivatenbeurs ter wereld. CME biedt beleggers opties en futures aan in valuta’s, energie, rente, metalen en cryptocurrencies, stuk voor stuk markten die sterk zullen bewegen als de inflatie stijgt. Verder heeft CME ook bekende futures op aandelenindices als de S&P500 en Nasdaq.

Van de omzet van CME komt 80% uit clearing en transactiekosten, en de rest onder meer uit het verkopen van data. Hoe meer beleggers handelen, hoe hoger de omzet van CME. Stijgende inflatiepercentages zorgen er automatisch voor dat de vraag naar inflatiebeleggingen toeneemt, maar inflatie zorgt bij aandelen ook voor meer volatiliteit, wat zich in de regel weer vertaalt in meer handel, waar de futures op aandelenindices weer van profiteren.

Kleinere risico’s dan andere inflatiebeleggingen

Het risico van het beleggen in CME is een stuk kleiner dan rechtstreeks beleggen in één van de genoemde inflatiebeleggingen. Schiet olie naar $200 per vat en weer terug naar $150, dan heeft de speculant die olie op de top in bezit had, een kwart verloren. Intussen heeft CME gedurende de hele rit verdiend aan de handel. Het is dan ook geen toeval dat de vrije kasstroom van $2,5 mrd in 2020 iets hoger was dan de $2,4 mrd uit 2019.

Los van de bestaande producten die gaan profiteren van inflatie, heeft CME nog genoeg interessante producten in de pijplijn: ether-futures, uitstootcompensatie-futures, lithiumbatterij-futures en Japanse elektriciteitsfutures, om er maar een paar te noemen. De waardering is wel hoog, met een k/w van 31 voor de winst van 2021. Maar als er weer een inflatieperiode aankomt, zoals in de jaren ’70, zal de stijgende omzet zorgen voor een dalende koers-winstverhouding.

Kerngegevens
Fondscode (ticker) CME
Beurs Nasdaq
Hoogste koers 12 mnd $221,82
Laagste koers 12 mnd $144,85
K/w 2021(t) 31
Dividendrendement 2,8%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!