Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden

Actueel advies

Advies van de dag Jeff Thijssen, 23 jun 2021 14:09

Accsys | Vraag naar duurzaam hout blijkt duurzaam

0 0 Leestijd ongeveer

De vraag naar duurzaam hout blijft groot. Accsys, dat op dinsdag met cijfers kwam, blijft dan ook vol inzetten op de uitbreiding van de productiecapaciteit en dat zal de winstgevendheid van het bedrijf de komende jaren ten goede komen.

De houtverwerker kwam op dinsdag met cijfers en deze werden positief ontvangen. Het aandeel Accsys steeg op dagbasis 6,1%. Uit de cijfers van het gebroken boekjaar, dat loopt van april tot en met maart, kunnen we opmaken dat de producent van duurzaam hout goed door de coronacrisis komt.

De omzet kwam uit op €99,8 mln, een toename van 10% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee laat het bedrijf zien dat er in de tweede helft van het jaar een aanzienlijk herstel heeft plaatsgevonden. In de eerste zes maanden van het jaar daalde de omzet als gevolg van de coronacrisis namelijk nog met 3%. Het operationeel resultaat (ebitda) steeg met 44% naar €10,1 mln.

Het bedrijf profiteerde van de aanhoudend grote vraag naar Acoya-hout en wist daarbij meerdere prijsverhogingen door te voeren. Onder de streep bleef een nettowinst over van €1,1 mln, waar een jaar eerder nog een verlies van €2,2 mln in de boeken stond. De nettoschuld daalde met €13 mln naar €12 mln.

Groeiplannen

In een toelichting op de cijfers liet ceo Robert Harris weten dat de vraag naar de duurzame houtproducten nog altijd groter is dan het bedrijf aankan. De focus ligt dan ook op de uitbreiding van de productiecapaciteit en daarmee maakt Accsys goede vooruitgang, ondanks wat vertraging in Engeland. Onlangs gaf de onderneming nog nieuwe aandelen uit voor de financiering van een nieuwe fabriek in de VS en ook in Nederland wordt gewerkt aan uitbreiding van de productiecapaciteit.

Tegen 2025 moet de jaarlijkse capaciteit uitkomen op 200.000 kubieke meter per jaar. Om de groei in perspectief te plaatsen: afgelopen boekjaar wist het bedrijf circa 60.000 kubieke meter te produceren.

Aandeel Accsys nog altijd koopwaardig

Ik ben te spreken over de gang van zaken en ga ervan uit dat de groei de komende jaren door zal zetten. Het groeipotentieel voor dit bedrijf is groot. Accsys schat het jaarlijks potentieel van haar producten op 2,6 miljoen kubieke meter. Met een marktaandeel van slechts 2% op dit moment zijn er dus nog voldoende mogelijkheden om te groeien en dat zal de winstgevendheid ten goede komen.

Bij een geschatte k/w van 33 voor het gebroken boekjaar 2022/2023 is het aandeel Accsys vanwege het sterke groeipotentieel nog altijd koopwaardig.

JAARCIJFERS
In € mln 2021 2020
Omzet 99,8 90,9
Ebitda 10,1 7,0
Nettowinst 1,1 -2,2

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,75 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!
Meer uitleg over inloggen? Lees de FAQ