Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Weglopen met nieuwe groeifase

0 0 Leestijd ongeveer

Deze schoenenfabrikant is groot geworden dankzij een sterke positie op nichemarkten voor hippe sandalen en goed ademende laarzen. Een nieuwe groeifase breekt nu aan dankzij de toenemende populariteit van een relatief nieuw merk hardloopschoenen.

Deckers Outdoors kent indrukwekkende groeicijfers die niet onder voor die van bijvoorbeeld een fintechbedrijf of een maaltijdbezorger. In de eerste drie maanden van het jaar nam de omzet met 50% toe naar $561,2 mln. De winst per aandeel is zelfs ruimschoots verdubbeld naar $1,18. Dat zijn bepaald niet de groeicijfers die je bij een schoenenfabrikant zou verwachten.

Een deel van de omzetstijging is te danken aan de vergelijking met het zwakke begin van coronajaar 2020. Maar dankzij de populariteit van sommige merken kan de omzet ook in de toekomst relatief snel toenemen.

Hoka One One als groeimotor

Deckers is vooral bekend als het bedrijf achter UGG-laarzen en schoenen. Een ander bekend merk is Teva. Dit merk sandalen en slippers is erg in trek bij onder meer hikers en surfers. Andere merken in het assortiment zijn Koolaburra en Sanük. De groeifantasie wordt echter vooral gevoed door Hoka One One. Dit merk hardloopschoenen ontstond in 2009 en is te herkennen aan de opvallend grote buitenzolen. Die maken de schoenen geschikt voor elk soort terrein, van rotspaden tot asfaltwegen.

Aanvankelijk was het merk vooral in trek bij triatleten, maar de laatste jaren groeit ook de populariteit bij het grote publiek snel. In de twaalf maanden tot eind maart – het eind van fiscaal boekjaar 2021 – schoten de verkopen met 62% omhoog tot $571,2 mln. In verschillende ranglijsten steekt Hoka One One gevestigde merken als Puma, Reebok en Asics naar de kroon.

Aandeel Deckers aantrekkelijk gewaardeerd

Ondanks de mooie mix van bekende en snelgroeiende merken, komt de waardering niet in de buurt van die van merkreuzen Nike en Under Armor. Deckers wordt verhandeld voor 22,1 maal de verwachte winst voor het lopende boekjaar (tot eind maart 2022). Als rekening wordt gehouden met de ruime kaspositie, ligt dat bedrag op ongeveer 20.

Dat is een heel aantrekkelijk instapniveau voor een bedrijf waarvan de omzet de komende jaren met ruim 10% kan stijgen. Dat groeitempo kan bovendien nog aanzienlijk hoger uitpakken als de populariteit van Hoka One One de verwachtingen overstijgt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!