Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies van de dag Jeroen Boogaard, 24 mei 2021 14:20

Home Depot | Kluswoede spekt kas

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Home Depot heeft een flinke stijging achter de rug. Nu blijkt uit de ijzersterke cijfers van de Amerikaanse doe-het-zelfketen dat de exploderende huizenmarkt en de coronapandemie inderdaad zorgen voor topdrukte in de winkels. Het bedrijf verhoogt dan ook het dividend. 

De resultaten van Home Depot over het eerste kwartaal (februari-april) overtroffen ruimschoots de verwachtingen. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar steeg de omzet met 32,7% naar $37,5 mrd. Analisten hadden gerekend op $34,96 mrd. Op vergelijkbare basis kwam de omzet 31% hoger uit, waarbij de groei breed werd gedragen door de winkels in de VS, Mexico en Canada.

Nu de Amerikaanse economie weer opengaat, bezochten meer klanten de fysieke vestigingen. Maar ook e-commerce boekte wederom een forse omzetstijging van 27%. Daarmee zijn de online verkopen over de afgelopen twee jaar verdubbeld. Klanten zijn door de pandemie en de hoge huizenprijzen meer gaan klussen. Ook de sterk gestegen prijzen voor bouwmaterialen als timmerhout drijven de omzet op.

In verhouding tot de omzet daalden de kosten met circa 390 basispunten, naar 18,6%, mede dankzij het wegvallen van eenmalige kosten in verband met corona. Het bedrijfsresultaat maakte zodoende een enorme sprong omhoog tot €5,8 mrd (+76,5%). Onder de streep steeg de nettowinst met 84,6% naar €4,1 mrd, oftewel $3,86 per aandeel. Dat was fors hoger dan de consensusverwachting van $3,08.

Amerikaans huizentekort goed voor Home Depot

Ondanks de sterke cijfers daalde de koers met 1% na publicatie van het kwartaalbericht. Home Depot durft namelijk vanwege de onzekerheid rond corona nog steeds geen concrete winstverwachting te geven. Dat verklaart waarschijnlijk de negatieve koersreactie. Wel geeft het bedrijf aan dat de sterke omzetgroei zich in de eerste twee weken van mei heeft doorgezet en dat de vooruitzichten voor de huizenmarkt gunstig blijven.

Aandeel Home Depot blijft op ‘kopen’

Het tekort aan eengezinswoningen in de VS is voorlopig niet weggewerkt. Dat leidt tot hogere woningprijzen en heeft een positieve invloed op de doe-het-zelfbranche. De dreiging van een sterke stijging van de hypotheekrente lijkt voorlopig laag. Home Depot koopt grootscheeps eigen aandelen in en verhoogt het dividend met 10%. Tegen 22 keer de winst voor 2022 blijft het aandeel Home Depot voor de lange termijn koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!