Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden

Actueel advies

Home Depot | Kluswoede spekt kas

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Home Depot heeft een flinke stijging achter de rug. Nu blijkt uit de ijzersterke cijfers van de Amerikaanse doe-het-zelfketen dat de exploderende huizenmarkt en de coronapandemie inderdaad zorgen voor topdrukte in de winkels. Het bedrijf verhoogt dan ook het dividend. 

De resultaten van Home Depot over het eerste kwartaal (februari-april) overtroffen ruimschoots de verwachtingen. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar steeg de omzet met 32,7% naar $37,5 mrd. Analisten hadden gerekend op $34,96 mrd. Op vergelijkbare basis kwam de omzet 31% hoger uit, waarbij de groei breed werd gedragen door de winkels in de VS, Mexico en Canada.

Nu de Amerikaanse economie weer opengaat, bezochten meer klanten de fysieke vestigingen. Maar ook e-commerce boekte wederom een forse omzetstijging van 27%. Daarmee zijn de online verkopen over de afgelopen twee jaar verdubbeld. Klanten zijn door de pandemie en de hoge huizenprijzen meer gaan klussen. Ook de sterk gestegen prijzen voor bouwmaterialen als timmerhout drijven de omzet op.

In verhouding tot de omzet daalden de kosten met circa 390 basispunten, naar 18,6%, mede dankzij het wegvallen van eenmalige kosten in verband met corona. Het bedrijfsresultaat maakte zodoende een enorme sprong omhoog tot €5,8 mrd (+76,5%). Onder de streep steeg de nettowinst met 84,6% naar €4,1 mrd, oftewel $3,86 per aandeel. Dat was fors hoger dan de consensusverwachting van $3,08.

Amerikaans huizentekort goed voor Home Depot

Ondanks de sterke cijfers daalde de koers met 1% na publicatie van het kwartaalbericht. Home Depot durft namelijk vanwege de onzekerheid rond corona nog steeds geen concrete winstverwachting te geven. Dat verklaart waarschijnlijk de negatieve koersreactie. Wel geeft het bedrijf aan dat de sterke omzetgroei zich in de eerste twee weken van mei heeft doorgezet en dat de vooruitzichten voor de huizenmarkt gunstig blijven.

Aandeel Home Depot blijft op ‘kopen’

Het tekort aan eengezinswoningen in de VS is voorlopig niet weggewerkt. Dat leidt tot hogere woningprijzen en heeft een positieve invloed op de doe-het-zelfbranche. De dreiging van een sterke stijging van de hypotheekrente lijkt voorlopig laag. Home Depot koopt grootscheeps eigen aandelen in en verhoogt het dividend met 10%. Tegen 22 keer de winst voor 2022 blijft het aandeel Home Depot voor de lange termijn koopwaardig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!