Updates

Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Aegon AM schetst regionale herstelscenario’s

0 0 Leestijd ongeveer

In grote delen van de wereld staat de economie op de pauzestand, maar met de uitrol van de coronavaccins verbeteren volgens Aegon Asset Management de kansen op een normalisering, en daarmee de verwachtingen voor de middellange termijn.

Momenteel worden de economieën wereldwijd ondersteund door grote budgettaire en monetaire stimuleringsmaatregelen. Dit moet volgens Aegon Asset Management de veerkracht van de economieën beschermen en het herstel bevorderen zodra deze weer open mogen. Daarbij staat 2021 voor veel landen volledig in het teken van de uitroeiing van het coronavirus en de normalisering van de economie.

Verenigde Staten

Aegon AM verwacht dat in de Verenigde Staten het coronavirus na de feestdagen nog een keer zal huishouden, waardoor het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal nog gedrukt wordt. Daarna zullen de recent aangekondigde stimuleringsmaatregelen de economie ondersteunen. De aankondiging van de Federal Reserve om te sturen op een gemiddelde inflatie kan ertoe leiden dat expansiefasen in de toekomst langer en sneller verlopen, wat zich vertaalt in een betere nominale kasstroom en winstgroei gedurende de cyclus.

Europa

Door de verlengde lockdownmaatregelen in Europa rekent Aegon AM voor de eurozone op een krimp in het eerste kwartaal. Herstel komt er pas in het tweede halfjaar, dankzij onder meer de start van het EU-herstelfonds. Toch zal het nog geruime tijd duren voordat de economie weer op het niveau van voor de crisis is.

Verenigd Koninkrijk

De nieuwe handelsovereenkomst tussen de eurozone en het Verenigd Koninkrijk zal volgens Aegon AM tot nieuwe handelsfricties en enkele problemen in de toeleveringsketen leiden. Daartegenover staat echter een snel en gericht Brits vaccinatieprogramma. Omdat de Britse economie sterk afhankelijk is van particuliere consumptie en diensten, verwacht Aegon AM dat het herstel in het VK sneller zal verlopen dan meer industriegerichte economieën. De coronacrisis kostte de Britse economie tot nu toe £241 mrd.

Japan

De Japanse economie blijft last ondervinden van het coronavirus, waarbij in bepaalde delen van het land de noodtoestand is afgekondigd. Deze beperkingen blijven op korte termijn een risico vormen voor de economische vooruitzichten. Daarbij is de inflatoire druk verder afgezwakt en blijft het risico van deflatie bestaan. Aegon AM verwacht dat de Japanse premier Yoshihide Suga de ‘Abenomics’ van zijn voorganger voortzet via een combinatie van soepele monetaire voorwaarden, fiscale stimulering door overheidsuitgaven en structurele hervormingen.

Aegon AM is onderwogen in overheidsobligaties van ontwikkelde markten, omdat de yields laag zijn. Verder geeft Aegon AM de voorkeur aan Amerikaanse, Britse en Japanse aandelen boven Europese aandelen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.