Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Actueel Jeroen Boogaard, 16 mrt 10:58

Beurzen vandaag | Herstelkandidaten in het groen

0 0 Leestijd ongeveer

Nadat de Amerikaanse beurzen gisteren opnieuw recordstanden bereikten, zet ook de AEX vanmorgen zijn opmars door. Ondanks de AstraZeneca-pauze blijven beleggers optimistisch en zijn herstelkandidaten voor na corona gewild.

Het cijferseizoen is afgelopen en richtinggevend nieuws ontbreekt vanmorgen. De blik is vooral gericht op de vergadering van de Federal Reserve en de aansluitende persconferentie. Het vooruitzicht van een spoedige heropening van de economie heeft samen met de ongekende stimuleringspakketten in de VS gezorgd voor stijgende inflatieverwachtingen en oplopende kapitaalmarktrentes.

Fed-voorzitter Jerome Powell heeft al aangegeven een tijdelijk hogere inflatie te zullen accepteren, maar hij zal waarschijnlijk benadrukken dat de Amerikaanse centrale bank indien nodig de rentestijging een halt kan toeroepen. Dat kan de obligatiemarkt weer tot bedaren brengen.

NL | Banken en verzekeraars

Op het Beursplein staan herstelkandidaten voor na corona vanmorgen op winst. Sportschoolketen Basic-Fit noteert 2,5% hoger en Eurocommercial Properties wint 2,5%. Ook de banken en verzekeraars zijn in trek met koerswinsten van circa 2% voor ABN Amro, ING en Aegon. Arcadis (+2,5%) profiteert waarschijnlijk van de investeringsplannen van Joe Biden. Hekkensluiters zijn ArcelorMittal en Aperam, zonder aanwijsbare reden.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Basic-Fit 2,5%
 • ING +2,0%
 • Arcadis +1,8%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Aperam -0,9%
 • ArcelorMittal -0,9%
 • Galapagos -0,8%

EUR| Cyclische waarden aan kop

Europa trekt zich op aan de goede stemming op Wall Street gisteren. De Eurostoxx50-index noteert na een half uur handel 0,4% in de plus, op 3845,55. Beleggers blijven optimistisch over de kansen op een sterk mondiaal economisch herstel, mede dankzij de vlotte vaccinatiecampagne in de VS en het goedgekeurde stimuleringspakket van president Biden. Cyclische waarden zijn gewild, met stevige koerswinsten voor de Duitse autoproducenten Volkswagen (+4,5%) en  BMW (+1,5%). Ook banken liggen er goed bij.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Volkswagen +4,5%
 • BNP Paribas +1,5%%
 • ING +1,7%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Nokia -2,1%
 • Essilor Luxottica -0,9%
 • Flutter Entertainment -0,6%

VS | Technologie veert op  

De stemming op Wall Street was gisteren opperbest. De Dow Jones steeg met 0,5% naar 32.953,46 punten. Voor de breed samengestelde S&P500 was er een koerswinst van 0,6%. Beide indices bereikten daarmee nieuwe recordniveaus. Technologie en consumentengoederen trokken de kar dankzij stabilisering van de Amerikaanse kapitaalmarktrente. Technologie-index Nasdaq won 1,0%.

Financials behoorden tot de grootste verliezers, terwijl de lagere olieprijs de energiesector onder druk zette. De AstraZeneca-pauze had geen invloed op de stemming in New York, omdat de VS dit vaccin niet gebruikt. De Amerikaanse vaccinatiecampagne verloopt voorspoedig, wat tot optimisme leidt over een snelle heropening van de economie. McDonald’s (+3,8%), hotelketens als Las Vegas Sands (+6%) en MGM Resorts (+5,1%), en andere herstelkandidaten profiteerden.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • McDonalds +3,8%
 • Walgreens Boots +3,5%
 • Nike +3,2%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Dow Inc -2,2%
 • Boeing -1,3%
 • Chevron -1,1%

Grafiek van de Dag | Just Eat Takeway

Maaltijdbezorger Just East Takeway is een van de winnaars van de coronacrisis en tikte medio oktober op de beurs een all-time high aan van €109,65. Mede ingegeven door de rotatie van groeiaandelen naar waarde-aandelen werd er in de maanden daarna echter massaal winst genomen. Maar afgelopen week sloten beleggers het aandeel weer in hun armen.

Met een plus van 10% was JustEast Takeway over de  laatste vijf handelsdagen een van de sterkste stijgers in de Stoxx 600 index. Uit de jaarcijfers kwam naar voren dat de investeringen in de marktpositie van het bedrijf op de nieuwe Britse thuismarkt hun vruchten afwerpen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.