Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Thermo Fisher Scientific | Topaandeel in aantrekkelijke sector

0 0 Leestijd ongeveer

Voor medisch-technologieconcern Thermo Fisher Scientific was de coronacrisis een enorme groeimotor. Ook dit jaar zal corona nog een positieve invloed op omzet en winst hebben.

Dat 2020 voor Thermo Fisher een goed jaar zou worden was duidelijk, maar het bedrijf heeft de toch al positieve verwachtingen nog overtroffen. Thermo Fisher levert producten en diensten aan onder meer de farmaceutische industrie en laboratoria die een rol spelen bij de ontwikkeling en productie van medicijnen en opsporing van aandoeningen. De producten van het bedrijf lopen uiteen van microscopen en koelsystemen tot gentherapieën en testen.

Afgelopen jaar groeide de omzet met 26% tot $32,2 mrd en de winst per aandeel zelfs met 58% tot $19,55. De uitbraak van het coronavirus heeft voor een enorme groei van de vraag naar testen gezorgd. Ook levert Thermo Fisher producten en diensten die worden gebruikt voor de ontwikkeling van vaccins en behandelingen tegen corona. Het afgelopen jaar zorgde corona daarmee voor een extra omzet van $6,6 mrd. Dit droeg bij aan de stijging van de operationele cashflow van 67% tot $8,3 mrd.

Winstgroei

Een deel van die cashflow gaat naar de aandeelhouders. Thermo Fisher kocht afgelopen jaar voor $1,5 mrd aan eigen aandelen in en keerde $337 mln aan dividend uit. Maar het bedrijf investeerde ook $1,5 mrd in de uitbreiding van productiecapaciteit, in de aanwezigheid in opkomende landen en in kleinere overnames.

Door de extra investeringen en vanwege $7,1 mrd extra omzet uit testen en andere corona-gerelateerde producten en diensten, rekent Thermo Fisher op verdere omzet- en winstgroei dit jaar. De omzet zal naar verwachting op $35,1 mrd uitkomen en de winst per aandeel op $21,62. Daarmee komt de k/w voor 2021 op een alleszins redelijke 24.

Aandeel Thermo Fisher blijft koopwaardig

Ik verwacht echter niet dat de winst per aandeel in 2022 en 2023 op het hoge niveau van dit jaar zal komen. Na een koersstijging van alweer 11% ligt consolidatie de komende tijd dan ook voor de hand. Voor de lange termijn is en blijft Thermo Fisher in mijn optiek echter een topaandeel in een aantrekkelijke sector. Ik handhaaf het koopadvies.

De auteur heeft een positie in Thermo Fisher Scientific.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!