Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BNP Paribas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

HSBC

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Santander

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 20 dec 2020 09:00

Fidelity over 2021 | Banken en olie in zwaar weer

0 0 Leestijd ongeveer

Fidelity International houdt voor 2021 rekening met een K-vormig herstel en voorziet moeilijke tijden voor banken en de oliesector.

Door enorme steunmaatregelen van overheden en centrale banken schoten de aandelenkoersen het afgelopen jaar omhoog, ook al bleven de bedrijfswinsten achter bij de verwachtingen. Fidelity verwacht dat de winsten in 2021 in een ongelijk tempo herstellen, wat de waarderingen op de proef kan stellen. Sectorverschillen en het toegenomen risico op plotselinge rotaties betekenen dat beleggers snel moeten inspelen op veranderende omstandigheden.

Als bijvoorbeeld de nieuwe Amerikaanse regering vindt dat extra stimuleringsmaatregelen onvoldoende zouden helpen om de vraag op peil te houden en besluit de steunmaatregelen af te bouwen, vergroot dit volgens Fidelity de kans op een dubbele dip. Een andere mogelijkheid is een K-vormig herstel, waarbij de waarderingen tussen sectoren sterk uiteenlopen. Fidelity verwacht dat de winsten de maatstaf zullen zijn om de bedrijfsprestaties op lange termijn aan af te meten.

Banken en olie

Fidelity rekent erop dat banken en de oliesector het in 2021 lastig gaan krijgen. Banken staan er beter voor dan tijdens de vorige crisis, maar worden al langere tijd geconfronteerd met lage rentes en kunnen te maken krijgen met een toenemend aantal slechte leningen. Oliebedrijven hebben het op meerdere fronten moeilijk. In voorgaande crises stimuleerden lage olieprijzen de economie, maar in coronatijd hebben vervoersmaatschappijen en reisorganisaties niet van de gedaalde energieprijzen kunnen profiteren.

Daarnaast voeren steeds meer overheden een duurzamer beleid, dat gericht is op hernieuwbare energie. Grote oliemaatschappijen als Royal Dutch Shell, BP en Total investeren dan ook in groene energie. Oliebedrijven die achterblijven in deze duurzaamheidstransitie zijn volgens Fidelity risicovol.

Technologiesector

Fidelity verwacht verder dat cyclische sectoren als de industrie in 2021 kunnen profiteren van de komst van een effectief coronavaccin doordat de vraag aantrekt. Beleggers moeten daarbij echter wel oppassen voor zombiebedrijven. Verder is de digitalisering als gevolg van de pandemie het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Bedrijven met bestaande digitale infrastructuren voor bijvoorbeeld cloudopslag hebben geprofiteerd van de toegenomen vraag, terwijl met name fysieke retailers het moeilijk hebben.

De verwachting is dat deze trend in 2021 zal doorzetten. Wel vindt Fidelity de technologiesector op het eerste gezicht duur en adviseren de analisten om vooral naar technologieaandelen buiten de VS te kijken. Met name in Duitsland en Japan zijn de waarderingen van technologiebedrijven minder hard opgelopen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!