Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Tip Terugblik Menno van Hoven, 1 dec 2020 14:41

BMS | Nog altijd koopwaardig

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden tipte ik het aandeel Bristol-Myers Squibb, dat rond die tijd ook werd opgenomen in de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen.

Met als titel ‘Deze farmareus heeft prima vooruitzichten’ werd Bristol-Myers getipt op een koers van $56,94. Afgelopen vrijdag sloot het aandeel op $63,05.

Centraal bij de tip vorig jaar stond de wegebbende onzekerheid over de miljardenovername van Celgene, die aanvankelijk niet goed viel bij beleggers. Het vernieuwde Bristol-Myers, inclusief Celgene, groeit echter sneller en heeft nu een beter gespreide portefeuille. Vorig jaar schreef ik hierover: ‘In eerste instantie was er, behalve van de toezichthouder, ook weerstand van beleggers. Die wezen op de grote risico’s van de overname, die voor een belangrijk deel was gebaseerd op drie nieuwe medicijnen in de pijplijn van Celgene. De extra schuldenlast in verband met de acquisitie zou mogelijk ten koste gaan van het dividend. Dat laatste is echter totaal niet aan de orde en met een aantrekkelijke waardering, ijzersterke cashflow en prima vooruitzichten op langere termijn is de nieuwe combinatie een aantrekkelijke investering. Na de overname van Celgene heeft BMS een sneller groeiende, minder geconcentreerde portefeuille.’ Belangrijk was natuurlijk ook het dividend. Dat had en heeft nog veel potentieel, gezien de sterke kasstroom en relatief lage payout.

Wat dat betreft stelde Bristol-Myers Squibb ook allerminst teleur, want kort na de tip werd op 5 december 2019 het dividend met 10% verhoogd. Ik reken binnen enkele weken op een nieuwe dividendverhoging door Bristol-Myers, wat het dividendrendement weer boven de 3% zal brengen.

Acquisitie

Begin oktober schreef ik nog een update over het aandeel naar aanleiding van de relatief kleine acquisitie van MyoKardia. Dit is een veelbelovend biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de behandeling van erfelijke cardiomyopathieën: zeldzame, genetisch aangestuurde vormen van hartfalen die het gevolg zijn van biomechanische defecten bij het samentrekken van de hartspier.

Aandeel Bristol-Myers een koopje

De conclusie van de update van oktober geldt eigenlijk nog steeds, alleen is de waardering iets opgelopen en is het dividendrendement een klein beetje gezakt. Met een k/w van nu bijna 10 en 2,9% dividend is Bristol-Myers, dat qua beurskoers het afgelopen jaar nauwelijks wat deed, hoe dan ook nog altijd een koopje.

Aandelen van farmaceuten staan de laatste weken flink onder druk. Dat biedt kansen, zeker voor beleggers die investeren voor de (zeer) lange termijn, zoals met de Dividendportefeuille. In december zal het dividend gewoon weer worden verhoogd door Bristol-Myers, iets dat zoals gezegd geen enkel probleem is gezien de ijzersterke cashflow. De beurskoers zal het dividend, dat elk jaar verder wordt verhoogd, de komende jaren zonder twijfel gaan volgen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!