Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

State Street Global Advisors | Positief over Europa na corona

0 0 Leestijd ongeveer

De eurozone kan dankzij forse stimulering sterker uit de coronacrisis komen, aldus State Street Global Advisors.

De eurozone is in de coronapandemie een van de zwaarst getroffen regio’s. Dit is onder meer het gevolg van de open economie, afhankelijkheid van het wereldwijde toerisme, een relatief oude bevolking en macro-economische beleidsbeperkingen door de EU-structuur.

Wapenfeit

Desondanks denkt State Street Global Advisors dat de eurozone in een veel betere staat uit de crisis kan komen dan ze de crisis in ging. De pandemie heeft namelijk een aantal processen versneld om de binnenlandse economieën te transformeren en verder te integreren. Na jaren waarin renteverlagingen en kwantitatieve versoepeling de enige wapenfeiten leken te zijn van de ECB, ziet State Street Global Advisors namelijk nu eindelijk zinvol budgettair beleid, niet alleen op nationaal maar ook op supranationaal niveau.

De oprichting van een herstelfonds ter waarde van €750 mrd markeert een belangrijk moment in het macrobeleid van de EU en is een grote stap voorwaarts om de economie in crisistijden te ondersteunen. Ondertussen heeft de ECB volgens State Street Global Advisors het stimuleringsgaspedaal ingetrapt, onder meer door de grootte van het Pandemic Emergency Purchase Program te verdubbelen tot €1,35 bln.

Zuid Europese landen

State Street Global Advisors denkt evenwel niet dat deze maatregelen een ernstige recessie zullen voorkomen en verwacht dat de economie van de eurozone dit jaar met 7% krimpt. Over 2021 zijn de analisten een stuk positiever. Ze rekenen op sterk herstel, en denken dat Zuid-Europese landen daarbij de kar kunnen trekken omdat zij tot de grootste begunstigden van het herstelfonds behoren. State Street Global Advisors denkt dat landen als Italië dankzij gerichte investeringen in digitalisering en verduurzaming een economische inhaalslag kunnen maken.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!