Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden

Barrick Gold | Extra koopkans voor de sectorfavoriet

0 0 Leestijd ongeveer

De vrije cashflow van Barrick Gold, onze favoriet in de goudmijnsector, steeg in het derde kwartaal en de kosten om het goud uit de grond te halen daalden.

De vrije cashflow van Barrick Gold steeg van $522 mln in het tweede kwartaal naar $1,3 mrd in het derde kwartaal. Dat kwam niet alleen doordat de verkooprijzen die Barrick rekent voor zijn goud in het afgelopen kwartaal 33% zijn gestegen. De kosten om 1 ounce goud uit de grond te halen kwamen met $966 lager uit dan de $1031 van het tweede kwartaal. De huidige goudprijs is bijna twee keer zo hoog en dat betekent dat Barrick een marge heeft van bijna 50%. Barrick meldde daarnaast dat het bedrijf nog steeds op schema ligt om over heel 2020 tussen de 4,6 en 5,0 miljoen ounces te delven.

De nettowinst steeg van $417 mln naar $757 mln. De netto schuld nam daardoor af met 71% tot $400 mln en er staat $4,7 mrd op de bank. Barrick heeft er financieel nog nooit zo goed voorgestaan en verhoogt daarom het dividend met 12,5%.

Barrick Gold favoriet

Barrick is onze favoriet in de goudmijnensector. Dit komt omdat het de ideale manier is om met een hefboom in te spelen op de goudprijs. Geen bedrijf in de goudmijnindustrie heeft meer Tier 1-mijnen dan Barrick. Een Tier-1 mijn betekent dat er jaarlijks minimaal 500.000 ounces naar boven komen.

Het betekent ook dat dit minimaal de komende tien jaar zo zal blijven en dat de kosten om een ounce naar boven te halen lager liggen dan bij een gemiddelde goudmijn. De k/w van 10 is laag. Ook prettig is dat in augustus bekend werd dat langtermijnbelegger Buffett voor een miljard dollar aan aandelen Barrick heeft gekocht.

Extra koopkans

De belangrijkste variabele voor de koers van Barrick is de goudprijs. Die daalde met 5% op het vaccinnieuws van Pfizer. Door de hefboom ging Barrick met ruim 10% onderuit. Ik denk dat dit een mooi instapmoment is, omdat ik niet geloof dat het vaccin ervoor zal zorgen dat centrale banken zullen stoppen met het stimuleren van de financiële markten en dat overheden zullen stoppen met het stimuleren van de economie, beide belangrijke drijfveren voor beleggen in goud.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!