Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

UBS | Nederland kan als een van de sterksten uit de crisis komen

0 0 Leestijd ongeveer

UBS acht de kans groot dat de economie van Nederland als een van de sterkste landen uit de coronacrisis komt.

UBS verwacht dat de pandemie zal leiden tot een langdurige recessie, die heviger zal zijn dan die van 2009. Volgens de Wereldbank zal de huidige crisis leiden tot een ongekende inkomensval per hoofd van de bevolking. In combinatie met het verlies van banen als gevolg van de toenemende digitalisering, zal daardoor volgens UBS wereldwijd het populisme de komende jaren een vlucht nemen.

Dit, in combinatie met, technologische ontwikkelingen en stijgende importtarieven zorgt er volgens UBS voor dat het vrij verkeer van personen en goederen en vrij verkeer van kapitaal onder vuur liggen. Recente gegevens tonen aan dat aan die achteruitgang voorlopig geen einde komt.

Regionalisering

UBS denkt dat het tijdperk na corona er een zal zijn van verdere regionalisering van de wereld. Zo kunnen er in Azië nieuwe regionale blokken ontstaan die bestaande allianties en de banden met de rest van de wereld kunnen veranderen. Tegelijkertijd verwacht UBS dat door de coronacrisis de internationale samenwerking op bepaalde vlakken inniger zal worden. Zo is er al meer eenheid ontstaan over klimaatverandering. UBS stelt daarom dat diversificatie binnen beleggingscategorieën alleen niet langer voldoende is en dat er ook binnen thema’s en regio’s gekeken moet worden.

De meest welvarende landen van de toekomst zijn volgens UBS degene met sterke instellingen die in staat zijn een sociale consensus over beleid op te bouwen, kleine economieën die de bescherming genieten van nabijgelegen grote markten, en landen die hun huishoudboekje op orde hebben en erin slagen om de binnenlandse economie te ondersteunen. Deze ranglijst wordt aangevoerd door Singapore, gevolgd door Denemarken, Zwitserland, Nederland en Hongkong.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.