Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden

Actueel advies

Koopwaardig Unilever overtreft de verwachtingen

0 0 Leestijd ongeveer

Nu de aandeelhouders van Unilever hebben ingestemd met omvorming van het bedrijf tot een Britse PLC, verschuift de aandacht weer naar de cijfers. De omzet in het derde kwartaal stelde niet teleur.

Unilever heeft de gemiddelde omzetverwachting van analisten in het derde kwartaal ruimschoots overtroffen. De analisten gingen uit van +1,8%, maar het werd +4,4%. Van die groei werd 3,9 procentpunt veroorzaakt door toegenomen verkopen en 0,5 procentpunt door prijsverhogingen. De totale omzet in het derde kwartaal lag met €12,9 mrd echter wel 2,4% lager dan een jaar geleden; Unilever presenteerde geen winstcijfers.

Volgens het bedrijf komen de goede omzetcijfers vooral door de opkomende markten, en dan met name China. In Europa heeft het bedrijf last van de sluiting van de horeca in sommige landen, maar de opkomende markten maken dat meer dan goed. Unilever wil geen verwachting uitspreken voor de toekomst, omdat het coronavirus teveel onzekerheden met zich meebrengt.

Volledig Brits

Inmiddels is de samenvoeging van de huidige Nederlandse NV en Britse PLC in één Britse PLC een stap dichterbij gekomen. Nederlandse aandeelhouders waren al in grote meerderheid akkoord gegaan, en nu hebben ook de Britse aandeelhouders vrijwel unaniem (99%) voor de structuurwijziging van de onderneming gestemd. Unilever zal per 29 november volledig Brits zijn. Het bedrijf zal echter in euro’s blijven rapporteren en ook deel blijven uitmaken van de belangrijkste Europese indices.

Advies Unilever

Analisten zijn verdeeld over Unilever. Veertien geven een koopadvies, elf een houdadvies en vijf een verkoopadvies. De dertig analisten die Bloomberg volgt, hebben een gemiddeld koersdoel van €54,66. Bij de huidige koers impliceert dat een stijging van om en nabij de 8%. Ik denk echter dat er de komende twee jaar veel meer in het vat zit. In 2017, toen Warren Buffett, 3G Capital en Kraft probeerden om Unilever over te nemen, steeg de koers-winstverhouding naar 28.

Ik denk dat de Britse aandeelhouders Unilever willen opsplitsen omdat de delen meer waard zijn dan het geheel. De huidige koerswinstverhouding van Unilever is 20. Gaat deze naar 28, net als in 2017, dan stijgt bij een gelijkblijvende winst de koers met 40%. Ik geef daarom nog steeds een koopadvies voor Unilever.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!