Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen

Schroders | Herstel China zet door

0 0 Leestijd ongeveer

Schroders verwacht dat het herstel in China zal doorzetten dankzij steunmaatregelen en een robuust virustestprogramma.

De coronapandemie begon in China en had daar ook als eerste een grote economische impact. In het eerste kwartaal kromp de Chinese economie op kwartaalbasis met maar liefst 10%, om in het tweede kwartaal dankzij een terugkeer naar het ‘nieuwe normaal’ met 11,5% te groeien. Het herstel werd met name gedreven door de industriële sector, terwijl de consumentensector enigszins achterbleef.

Monetair beleid

Schroders verwacht dat de economische activiteit in China de komende kwartalen sterk blijft dankzij de maatregelen die de overheid heeft genomen. Zo voert de centrale bank van China een ruim monetair beleid en zijn er speciale obligaties uitgegeven voor infrastructurele producten en publiek welzijn. Wel ziet Schroders nog een aantal risico’s. Zo kan het ruime monetaire beleid opnieuw leiden tot een sterke stijging van de vastgoedprijzen.

Daarnaast bestaat ook voor China het risico dat het coronavirus weer oplaait, wat kan leiden tot nieuwe restricties. Verder zijn de geopolitieke spanningen nog niet weggeëbd en kunnen deze in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen zelfs weer oplaaien. De impact daarvan acht Schroders echter beheersbaar, omdat de binnenlandse economie vooral wordt gedreven door de eigen productie, distributie en consumptie.

Belegginskansen

De Chinese aandelenmarkten hebben dit jaar sterk gepresteerd, maar Schroders ziet nog voldoende beleggingskansen. De voorkeur gaat daarbij uit naar bedrijven die goed gepositioneerd zijn voor groeitrends als elektrisch vervoer, 5G en industriële automatisering. Schroders verwacht dat er ook in meer cyclische sectoren beleggingskansen komen als het economisch herstel doorzet en in 2021 aan momentum wint.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.