Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Uitgelicht Karel Mercx, 23 okt 2020 09:00

Mijn favoriete beleggingspodcasts

0 0 Leestijd ongeveer

Iedereen die belegt is geholpen met goede podcasts over beleggen. Elke week beluister ik er wel tien uur van. Mocht u wat uurtjes over hebben, dan kan ik u de volgende selectie aanraden.

Het leuke van de beleggingspodcasts op onderstaande lijst is dat ze de belegger steeds weer een nieuw perspectief bieden waarmee die naar de aandelenmarkt kan kijken.

Bekijk ook Voorkennis | De leukste podcast over beleggen

Hoewel ik bij elke podcast een recente aflevering behandel, zijn vrijwel alle afleveringen van deze podcasts aanraders voor de belegger.

Vijf podcasts over beleggen


1. De Odd Lots Podcast van Bloomberg. Het leuke van deze podcast is dat er elke week een onderwerp goed wordt uitgediept. De aflevering van afgelopen week ging erover waarom de aandelen van tabaksfabrikanten de beste belegging ooit zijn. Een investering van $1 in 1900 zou nu $6,5 mln waard zijn geweest. Tabak is bovendien de enige sector die in de afgelopen 120 jaar nog nooit een periode van tien jaar heeft gekend waarin het rendement negatief was.

2. De Super Investors Podcasts van ex-hedgefondsmanager Jesse Felder. Het fijne aan Felder is dat hij soms maanden geen podcast doet. Is er niet bijzonders te melden, dan houdt hij zijn mond. Maar afgelopen week kwam grondstoffenbelegger Leigh Goehring langs om te vertellen waarom grondstoffen dé belegging van de komende tien jaar zullen zijn. Dit is omdat grondstoffenbelegging nog nooit zo’n klein percentage zijn geweest van het complete financiële systeem. Goehring betoogt in deze interessante podcast voor beleggers dat deze weging de komende jaren zal groeien, en dat dit gepaard zal gaan met hoge rendementen.

3. The End Game van Grant Williams. Williams is de uitgever van de nieuwsbrief Things That Make You Go Hmmm. Zijn podcast heeft het einde van de schuldenzeepbel als onderwerp. Afgelopen week was vermogensbeheerder Felix Zulauf te gast. De twee praatten over de al veertig jaar dalende rente, en vroegen zich af hoe het nu verder moet. In mijn optiek is het essentieel dat elke belegger een idee heeft van waar het de komende tien jaar met de schuldenberg naartoe gaat. Daarom is het van groot belang om te luisteren naar iedereen die hier een goed onderbouwde mening over heeft. Deze podcast voorziet ruimschoots in die behoefte.

4. De Real Vision Podcast, ook hier heb ik afgelopen week van genoten. Ben Inker, hoofd assetallocatie bij vermogensbeheerder GMO was te gast. GMO staat bekend om zijn verwachtingen over alle asset classes voor de komende zeven jaar. In de podcast lichtte Inker toe hoe GMO tot de verwachte rendementen komt.

5. Macro Voices door Erik Townsend. Deze week was er een zeer interessante Uraniumspecial. Ik had mij nooit gerealiseerd dat kerncentrales voor een termijn van tien jaar uranium inkopen en dat een kerncentrale altijd doordraait. Bij een economische crisis wordt een centrale niet tijdelijk stilgelegd, noch wordt het vermogen tijdelijk teruggeschroefd. Dit betekent dat bedrijven die uranium uit de grond halen een constante stroom aan verkopen hebben. Komt er echter een beurscrash, zoals in maart, dan verkopen beleggers uit angst ook de aandelen van uraniumproducenten. Het gevolg is dat deze aandelen halveren en dan snel verdubbelen. Die wetenschap neem ik mee voor bij de volgende beurscrisis.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.