Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Actueel Menno van Hoven, 21 okt 2020 10:24

Beurzen Vandaag | Randstad in het groen, Galapagos in het rood

0 0 Leestijd ongeveer

Waar Galapagos vandaag na een adviesverlaging de grote verliezer is, is Randstad na meevallende cijfers de grote winnaar. In de VS kwamen dinsdag enkele zwaargewichten met cijfers waaronder IBM, Netflix en Texas Instruments.

De AEX opende hoger maar zakte al snel weer terug, met een aantal flinke uitschieters. Galapagos levert flink in na een downgrade door de analisten van Goldman Sachs. Die adviseren vanaf nu ‘verkopen’ met een koersdoel van €87. Goldman ziet een lagere omzet voor het belangrijkste product van Galapagos, filgotinib, dat te maken heeft met een vertraagde introductie en zwakkere marktpenetratie.

Randstad

Grote uitblinker is uitzender Randstad dat meevallende derdekwartaalcijfers presenteerde. De omzet herstelt sterker dan verwacht en de winst in het derde kwartaal was met €193 mln veel hoger dan de €129 mln waar analisten mee rekenden. Ook logistiek-vastgoedaandeel WDP plust na sterke cijfers.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Randstad +7,5%
 • Pharming +5,4%
 • WDP +4,0%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Galapagos -6,0%
 • Fugro -3,4%
 • Philips -2,5%

Vivendi

Ook elders in Europa zien we lagere koersen, met een min van 0,3% voor de Eurostoxx50 index. Hier is Vivendi de grootste stijger na sterke cijfers over het derde kwartaal. Het Franse mediabedrijf zag met name de omzet uit streaming van muziekdochter Universal flink toenemen, dankzij advertentie-inkomsten op Youtube en abonnementsinkomsten van Spotify. Nokia profiteert van de sterke cijfers van concurrent Ericsson (zie hierna).

Ericsson

Cijfers waren er ook van onder meer Nestlé en Ericsson, allebei niet opgenomen in de Eurostoxx50. Nestlé plust 0,5% nadat het zijn omzet-outlook verhoogde dankzij de sterk presterende divisies diervoeding en gezondheidsproducten. Ericsson blijft het uitstekend doen met vandaag een winst van ruim 7%. De telecomapparatuurproducent kent beter dan verwachte marges en winstcijfers, mede dankzij de uitrol van het 5G netwerk in China.

Grootste daler is Philips, zonder dat hier vandaag specifiek nieuws aan ten grondslag ligt. Ook dividendportefeuilleaandeel Assa Abloy kwam met cijfers die beter dan verwacht waren. Daarnaast zal de slotenmaker het eerder uitgestelde dividend alsnog uitkeren. Na een hogere opening zakt het aandeel toch weer terug kort na opening. Later meer over Assa Abloy op beleggersbelangen.nl.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Vivendi +2,7%
 • Banco Santander +2,5%
 • Nokia +1,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Philips -2,5%
 • EssilorLuxottica -1,6%
 • Deutsche Börse -1,5%

Travelers

De Dow sloot gisteren 0,4% hoger op 28.308 punten, met twee opvallende uitschieters. Grote winnaar was verzekeraar Travelers dat met meevallende cijfers over het jongste kwartaal kwam. Grote daler was IBM, dat blijft kwakkelen en flink inleverde nadat het weigerde een outlook af te geven voor het lopende kwartaal vanwege COVID-19-gerelateerde onzekerheid. Onlangs nog maakte IBM bekend eind volgend jaar een opsplitsing van het bedrijf te willen doorvoeren.

Nabeurs Netflix

Nabeurs waren er ook cijfers van onder meer Netflix, Texas Instruments en Teradyne. Netflix kreeg een flinke dreun, terwijl de semiconductoraandelen uit de dividendportefeuille juist hoger noteerden nabeurs. Om 15:30 zullen we zien wat er met de koersen van deze aandelen gaat gebeuren.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Travelers +5,6%
 • Coca-Cola +1,3%
 • Goldman Sachs +1,1%

Grootste dalers Dow Jones:

 • IBM -6,5%
 • Merck & Co -0,5%
 • United Health -0,3%

Grafiek van de Dag | Galapagos

Galapagos is opnieuw de gebeten hond binnen de AEX na een adviesverlaging door Goldman Sachs, dat aanzienlijk minder omzetpotentieel ziet voor het belangrijkste product van het Nederlandse biotechbedrijf. Het aandeel Galapagos verliest in 2020 zo’n 44% en komt weer in de buurt van het dieptepunt van iets minder dan 100 euro dat begin september werd aangetikt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.