Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 23 sep 15:14

Tesla | De zelfrijdende auto

0 0 Leestijd ongeveer

Tesla verwacht dit jaar 30 tot 40% meer voertuigen af te leveren. Daarnaast dient de nieuw aangekondigde batterijtechnologie ervoor te zorgen dat het bedrijf over drie jaar een betaalbare zelfrijdende auto voor de massa in de markt kan zetten.

Tesla hield dinsdag haar vergadering van aandeelhouders, gevolgd door Battery Day, dat eerder dit jaar als gevolg van de coronacrisis niet kon doorgaan. Een evenement waarin Tesla de aandeelhouders deelgenoot maakt van de progressie op het gebied van haar batterijtechnologie, het duurste onderdeel van een elektrische auto.

Alvorens het evenement van start ging benadrukte ceo Elon Musk dat hij erg trots is op het feit dat het bedrijf de afgelopen vier kwartalen een nettowinst wist te realiseren. In 2020 rekent hij op een groei van de verkoop van het aantal auto’s tussen de 30 en 40% vergeleken met vorig jaar, wat volgens de bestuurder een knappe prestatie is, omdat 2020 als gevolg van de coronacrisis het moeilijkste jaar is in het bestaan van Tesla. Concreet betekent het dat Tesla dit jaar tussen de 478.000 en 515.000 auto’s verwacht te verkopen, in lijn met de doelstelling van 500.000 voertuigen die voorafgaand aan de coronacrisis was opgesteld. Op de lange termijn kan de productie volgens Elon Musk groeien naar 20 miljoen voertuigen per jaar.

Batterijtechnologie

Het bedrijf kondigde aan naar verwachting binnen drie jaar zelf nieuwe verbeterde batterijen te zullen produceren waarvan de kostprijs zal dalen met ruim 50%, dankzij verbeterde productietechnologie en gebruik van andere materialen. Dit stelt de onderneming in staat om over drie jaar een nieuw zelfrijdend model in de markt te zetten tegen een prijs van $25.000. Dat is een stuk lager dan de gemiddelde aanschafwaarde van een nieuwe niet-zelfrijdende auto in de Verenigde Staten van $36.000 vandaag de dag. Over de mogelijke lancering van een taxi-netwerk waarmee Tesla een concurrent van Uber en Lyft kan worden, werden helaas geen nieuwe ontwikkelingen gedeeld.

Advies Tesla blijft houden

Ik ben te spreken over de gang van zaken. Tesla is daarnaast een aandeel waar veel fantasie in zit. Met name op het gebied van autonoom rijden heeft het goede papieren. Indien het bedrijf erin zal slagen als eerste een autonoom taxi-netwerk te lanceren dan gaan beleggers daarvan meeprofiteren. Vooralsnog lopen beleggers behoorlijk op de muziek vooruit. We handhaven ons houdadvies.

Pijplijn Tesla zit vol nieuwe modellen en voertuigen
Naast de aankondiging van een betaalbare zelfrijdende Tesla, ging Elon Musk tijdens de Battery Day ook in op een nieuw model met een stevig prijskaartje. Het gaat om de supersnelle Tesla Model S Plaid waarvoor de liefhebbers online alvast vanaf €139.900 een bestelling kunnen plaatsen. De auto kan binnen 2,1 seconden een snelheid van 100 km/h bereiken en zal naar verwachting eind 2021 worden geleverd.

De Tesla model Plaid beschikt over drie elektrische motoren die samen 1100 pk leveren. De topsnelheid ligt op 320 kilometer per uur en de auto heeft een bereik van 840 kilometer bij een volle accu. Naast de supersnelle model S kunnen geïnteresseerden onder meer bestellingen plaatsen voor de nieuwe semi-truck, cybertruck en cyberquad waarvan de eerste leveringen naar verwachting volgend jaar plaats zullen vinden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!