Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen
Opinie Jeff Thijssen, 9 sep 08:00

De ene wijsheid is de andere niet

0 0 Leestijd ongeveer

Beleggers die met enige regelmaat gebruikmaken van financiële platformen, ontkomen niet aan de beurswijsheden die de wereld in worden geslingerd. Van ‘Don’t fight the Fed’ en ‘The Trend is your friend’ tot aan ‘Als je geschoren wordt, moet je stil zitten’.

De een vindt het onzin, voor de ander bevatten ze een kern van waarheid en sommige beleggers zweren erbij. Zo ook een klant bij mijn vorige werkgever TradersOnly die we de bijnaam Warren hadden gegeven vanwege zijn hoge leeftijd, uiterlijk en bijzonder goede beleggingsresultaten. Hij hield zich strak aan de beurswijsheid Sell in May and Go Away en dat betekende dat hij elk jaar in mei belde naar kantoor om mij persoonlijk een fijne vakantie te wensen en door te geven dat hij tijdelijk zijn effectenrekening niet zou gebruiken en in oktober wel weer contact zou opnemen. In het begin keek ik er raar van op, maar door met hem in gesprek te gaan en zijn rendementen samen te bekijken kon ik niet anders dan concluderen dat de beurswijsheid in de praktijk goed bleek te werken.

Een paar maanden geleden moest ik dan ook weer aan de Warren van TradersOnly denken toen ik naar een presentatie van de Chief Investment Strategist van Blackrock zat te kijken waarin hij aantoonde dat het verkopen van de MSCI World jaarlijks op 6 mei om vervolgens weer in te stappen op 27 oktober over de periode van 1990 tot en met maart 2020 een hoger rendement opleverde tegen een lager risico dan een buy and hold strategie in dezelfde periode.

Veel te leuk

Hoe aantrekkelijk Sell in May and Go Away ook lijkt, het is voor mij persoonlijk niet weggelegd. Ik vind actief beleggen veel te leuk en wil graag het overgrote deel van het jaar actief blijven. Beleggers die mij al een tijdje volgen weten dat ik daarnaast een voorliefde heb voor het schrijven van opties. Een naar mijn mening interessante strategie is het schrijven van putopties. Een strategie waarbij beleggers een positief rendement kunnen behalen wanneer de beurskoers hard stijgt, lichtjes stijgt, zijwaarts beweegt en zelfs lichtjes daalt.

Een strategie die ik graag toepas wanneer de beurskoers van een aandeel naar mijn mening onterecht hard daalt. Daarmee trek ik me dan ook niets aan van de beurswijsheid ‘Don’t try to catch a falling knife’. Mijn beleggingsportefeuille is me daar dankbaar voor.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!