Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Portefeuilles Johan Brinkman, 1 sep 2020 16:21

Edelmetalen en technologie-aandelen denderen door 

0 0 Leestijd ongeveer

In onze voorbeeldportefeuilles zijn het de edelmetalen en technologie-aandelen die door denderden. De afgelopen week kende echter ook een aantal flinke dalers.

In de Pensioenportefeuille boekten de goudpositie en het aandelensegment winst en het obligatiesegment verlies. In de ETF-portefeuille was de grootste winst voor de zilver-ETF en legde de goud-ETF beslag op de tweede plaats. Een van de mogelijke redenen voor de verdere opmars van edelmetalen is dat de Fed vorige week meldde dat het inflatie-doel niet langer 2% per jaar bedraagt, maar gemiddeld 2% over een langere periode. De markt heeft dit opgevat als een teken dat er meer steunmaatregelen komen om de inflatie ruim boven de 2% te krijgen, en dat is doorgaans gunstig voor edelmetalen.

Een nieuw normaal?

Bij de technologie-aandelen sprong in de Defensieve portefeuille Microsoft het meest in het oog. Het aandeel bereikte voor de zoveelste keer in 2020 een nieuwe recordstand. Vorige week namen de beheerders winst op Apple en volgens Karel Mercx is Microsoft mogelijk de volgende kandidaat om uit de portefeuille te worden verwijderd.

In de Offensieve portefeuille waren zoals bijna wekelijks Amazon, Microsoft, Netflix en Splunk de grote stijgers. Er was echter ook een flink aantal dalers, zoals Just Eat Takeaway, HelloFresh, ASML en ASMI. Een flinke stijger (Corbion met +10,9%) en twee flinke dalers (Altice Europe met -8,0% en OCI met -7,1%) kleurden ook de Portefeuille NL.

Dalers

In de Hoogdividendportefeuille leverde Pfizer 3,0% in op het nieuws dat S&P het aandeel uit de Dow Jones verwijdert. De grootste daler was met -7,0% Orange nadat Morgan Stanley het koersdoel had verlaagd naar €11. Het telecombedrijf is met -29% een van de grootste dalers in 2020.

In de Dividendportefeuille was na winstnemingen Tecan (-5,5%) de grootste daler. In navolging van Beleggers Belangen verlaagde ook Berenberg het advies voor het Zwitserse life-sciencesbedrijf van ‘kopen’ naar ‘houden’ vanwege de hard opgelopen waardering.

Corona

Uitblinker was Abbott Laboratories, nadat het medische-technologiebedrijf een overeenkomst met de Amerikaanse overheid had gesloten voor de aanschaf van een eerste hoeveelheid coronatests voor $750 mln. Credit Suisse verhoogde het koersdoel naar $136.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!