Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Portefeuilles Johan Brinkman, 25 aug 2020 16:48

Portefeuilles | Defensief verkoopt Apple met ongekend rendement

0 0 Leestijd ongeveer

De verkoop van Apple was de belangrijkste ontwikkeling in onze voorbeeldportefeuilles afgelopen week. Verder bereikte de Dividendportefeuille het hoogste niveau sinds de corona-crash.

Van de zegereeks van het aandeel Apple profiteerde afgelopen week zowel onze Defensieve als Offensieve portefeuille, alsook de ETF-portefeuille via de iShares S&P 500 Information Technology Sector ETF. In deze ETF zit ook Apple, dat de laatste week met bijna 9,0% is gestegen. Door de sterke koersstijging heeft Apple een gewicht van meer dan 25% in de ETF.

Winstnemen op Apple

In de Defensieve portefeuille liep de weging van Apple afgelopen week op tot 7,9%. De waardering is met een k/w van 40 volgens de beheerder daarmee uit het lood geslagen. Het aandeel is sinds de opname op 3 mei 2016 met 423,4% gestegen. De beheerders hebben daarom besloten tot verkoop. Het gaat om de gehele positie in Apple, tegen slotkoersen van dinsdag.

In de Pensioenportefeuille was, met een min van 1,9% in euro’s, goud afgelopen week de grote verliezer. Het aandelensegment van de portefeuille verloor 0,1%, vooral door koersdalingen in de Amerikaanse aandelen. Daartegenover stonden echter winsten van alle posities in het obligatiedeel van de portefeuille, aangevoerd door de iShares J.P. Morgan $ EM Bond ETF.

Indrukwekkende stijging

De Dividendportefeuille bereikte met -3,6% over 2020 het hoogste niveau sinds de corona-verkoopgolf in maart. Op het dieptepunt halverwege maart was de dividendportefeuille iets meer dan €250.000 waard, maar inmiddels is dat opgelopen tot €333.000. Dat komt neer op een stijging van 33% in krap een half jaar tijd. De Portefeuille NL kende afgelopen week geen grote verschuivingen.

In de Hoogdividendportefeuille blijven de olie-aandelen Total (-31,7%) en Chevron (-31,1%) de grootste verliezers dit jaar. De twee nutsaandelen uit de portefeuille laten echter een opmerkelijk verschil zien. Het Amerikaanse Consolidated Edison staat op een verlies van 21,8%, terwijl het Italiaanse Enel met een winst van 11,2% na Ahold Delhaize (+18,1%) het best presterende aandeel van 2020 is.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!