Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 29 aug 2020 09:00

Deutsche Bank | Winst nemen op gestegen euro

0 0 Leestijd ongeveer

De bank was al langere tijd enthousiast over de kansen voor de euro ten opzichte van de dollar. Nu is het tijd om winst te nemen, meent Deutsche Bank.

De sterke koersontwikkeling van de euro ten opzichte van de dollar is geen verrassing voor Deutsche Bank. Vanaf de euro-dollarverhouding van 1,10 was de bank al enthousiast over de kansen voor de euro. Het koersdoel van Deutsche Bank van 1,20 werd vorige week behaald en de bank vindt het nu tijd om winst te nemen op de gestegen euro.

In mei voorzag de bank een opmars van de euro in twee fasen. De eerste fase – waarin de euro van 1,10 tot 1,15 kon oplopen – was het gevolg van een afnemend verschil is het aantal coronagevallen in het in eerste instantie zwaarder getroffen Europa ten opzichte van de VS. In de tweede fase, waarin de euro tot 1,20 kon stijgen, zou er volgens Deutsche Bank een einde komen aan de Amerikaanse uitzonderingspositie. Daarmee bedoelt de bank dat de VS er in termen van economische groei, lange rente en stimuleringsmaatregelen zijn voorsprong op Europa kwijt zou raken.

Interventie

Deze ontwikkelingen zijn inmiddels verdisconteerd. Voor de rest van dit jaar ziet Deutsche Bank dan ook niet veel ruimte voor verdere stijging van de Europese munt ten opzichte van de dollar. Het aantal coronagevallen loopt in Europa weer op en de Federal Reserve lijkt voorlopig niet van plan om nog meer steunmaatregelen te overwegen. Door de recente stijging van de euro ten opzichte van de dollar verwacht Deutsche Bank ‘verbale interventie’ van de ECB: het omlaag praten van de euro door de Europese centrale bank. Bovendien heeft de markt de ontwikkeling van het Europese herstelfonds nu ook wel ingeprijsd. Een euro-dollarkoers van rond de 1,20 is voorlopig een juiste waarde, aldus de bank.

Recordniveaus

Voor de langere termijn blijft Deutsche Bank wel negatief over de dollar, maar niet om de vaak genoemde redenen. De bank verwacht namelijk niet dat de dollar zijn status als ’s werelds belangrijkste reservevaluta zal verliezen, en al helemaal niet als Joe Biden de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Ook de oplopende inflatieverwachtingen zullen de dollar niet onder druk zetten, omdat die in de VS niet sneller oplopen dan elders.

Waar de dollar komend jaar daarentegen wel last van zal krijgen, is het oplopende tekort op de lopende rekening. Ook zullen beleggers volgens Deutsche Bank hun investeringen in dollars reduceren. Het aandeel van dollarbeleggingen in Europese portefeuilles ligt tegen recordniveaus aan. Deutsche Bank verwacht dan ook dat de euro-dollarkoers komend jaar verder doorstijgt, richting de 1,30.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.