Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Commentaar Johan Brinkman, 27 aug 2020 09:32

Verrassende winnaars op het Beursplein

0 0 Leestijd ongeveer

Het afgelopen kwartaalcijferseizoen, dat volledig in het teken stond van corona, hebben we een aantal verrassende winnaars gezien op het Beursplein.

Op indexniveau deden zich gemeten van half juli tot halverwege deze week relatief weinig schokken voor. Het was echter wel opvallend dat de AEX (-2,2%) licht verloor, terwijl de AMX (+5,5%) en de AScX (+7,5) ruim wonnen. En binnen de drie indices waren er zeker een een groot aantal verrassende winnaars en verliezers.

In de AEX werd de achterhoede gevormd door drie aandelen die ook al eerder in 2020 de zwaarste klappen kregen:  Shell, Aegon en Unibail-Rodamco-Westfield. De grote verliezer van de zomer was echter Galapagos, nadat was gebleken dat de Amerikaanse introductie van een veelbelovend middel voorlopig van de baan is. Verder vond ik het opvallend dat ASML en ASMI, twee van de grote winnaars van het eerste halfjaar, sinds half juli juist wat terrein prijsgaven. ING (+8,0%) en Randstad (+7,9%), juist twee verliezers van het eerste halfjaar, waren nu de grootste stijgers.

Ook in de AMX behoorden twee vastgoedaandelen, NSI (-12,3%) en ECP (-20,6%), weinig verrassend tot de achterblijvers. Wél verrassend waren de uitbundige koersprestaties van PostNL (+31,0%), Arcadis (+20,9%), Signify (+19,1%), OCI (+15,3%), Fugro (14,9%), WDP (+14,8%), Altice Europe (+12,3%) en Corbion (+10,8%).  Met uitzondering van het houdadvies op Signify betreft het allemaal koopadviezen. Op deze plek wees ik een maand geleden al op Fugro, OCI en Altice Europe als koopwaardige midcaps.

Dat er met achtergebleven mid- en smallcaps geld te verdienen was, lieten ook de uitslagen in de AScX sinds half juli zien. Hier waren Vastned Retail (+25,3%), Vivoryon (+24,7%), Ordina (+23,7%), SIF (+21,8%), Alfen (+18,8%), Neways (+18,3%) en Accell (+17,9%) de grote stijgers. Van deze aandelen hebben wij Vastned Retail en Neways op onze kooplijst staan. En ook in de AScX is een vastgoedfonds, Wereldhave, met -13,7% de hekkensluiter. Met uitzondering van Vastned en WDP bleven de vastgoedfondsen dus de kneuzen deze zomer.

Verrassende winnaars

De verrassende winnaars het afgelopen kwartaalcijferseizoen op het Beursplein wijzen erop dat beleggers met kleine en middelgrote Nederlandse fondsen bereid waren ondanks corona weer wat grotere risico’s te nemen. Dat is een trend die de komende maanden zal doorzetten.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!