Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies van de dag Jeff Thijssen, 29 jul 2020 11:24

AMG | Interessant ondanks zware tijden

0 0 Leestijd ongeveer

De coronacrisis weegt zwaar op de resultaten van AMG, maar de vooruitzichten op de middellange en lange termijn blijven onverminderd goed. We herhalen het koopadvies.

Beleggers in AMG dienen vooralsnog op de blaren te zitten. De metalenspecialist kwam op dinsdagavond nabeurs met cijfers en deze waren wederom slechter dan waar analisten op voorhand van uitgingen. De omzet kwam uit op $207,6 mln, een afname van 32% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het operationeel resultaat (ebitda) daalde met 67% naar $7,8 mln en onder de streep kwam er een nettoverlies in de boeken van $12,5 mln (-$0,44 per aandeel). AMG liet daarnaast weten dat het interim-dividend dat in het derde kwartaal zal worden uitgekeerd, wordt verlaagd van €0,20 naar €0,10 per aandeel.

Geen verrassing

Dat de metalenspecialist hard geraakt wordt door de coronacrisis zal geen verrassing zijn voor beleggers die het businessmodel kennen van AMG. Het bedrijf probeert op verschillende CO2-reducerende trends in te spelen. Met de divisie Technologies is dit de trend om de brandstofefficiëntie van lucht/ruimtevaartmotoren te verbeteren. De divisie is de grootste leverancier van titanium-aluminium legeringen en coating-ovens voor turbinebladen. AMG Technologies kende afgelopen jaren een stabiele inkomstenstroom en leek zelfs een aparte beursnotering te krijgen, maar toen gooide opeens de coronacrisis roet in het eten. AMG moest daardoor het pijnlijke besluit nemen om de aparte beursnotering uit te stellen.

Ook de resultaten bij de divisie Critical Materials, waarmee AMG wenst te profiteren van de toekomst van elektrisch rijden en de toename van het aantal gebruikte katalysatoren door olieraffinaderijen, stonden onder druk als gevolg van de algehele economische neergang.

Advies AMG

Hoewel het lastig is in te schatten wanneer we de coronacrisis volledig achter ons kunnen laten, blijven de vooruitzichten op de middellange en lange termijn erg goed voor AMG. Het bedrijf is met zijn lithiumprojecten en recyclingtak zeer goed gepositioneerd voor de transitie naar een duurzamere wereld. Naar aanleiding van de laatste cijfers verlaag ik wel mijn taxatie van de winst per aandeel 2021 van €1,70 naar €1,50. Bij de huidige beurskoers van €15 komt de koers/winstverhouding 2021 uit op 10, hetgeen een aantrekkelijke waardering is. Ik herhaal het koopadvies. <

Opties AMG bevatten veel premie
AMG heeft de afgelopen jaren flinke koersuitslagen laten zien. Dit maakt het aandeel interessant voor actieve beleggers, met name schrijvers van opties. De opties op AMG bevatten door alle onzekerheid relatief veel premie en dat is in het voordeel van de schrijver. Nu door de tegenvallende cijfers en onzekere vooruitzichten op de korte termijn de laagste beurskoers in twee jaar nadert, is het naar mijn mening interessant om bij een beurskoers van €14 á €15 een putoptie te schrijven. Ik schrijf daarom de AMG mrt2021 14 put en ontvang daarvoor €2,00. Staat de beurskoers op expiratie aan €14 of hoger, dan mag ik de volledige premie behouden. Daalt het aandeel verder door, dan koop ik in het slechtste scenario de aandelen in feite met een aantrekkelijk korting ten opzichte van de huidige beurskoers.
TWEEDEKWARTAALCIJFERS
In $ MLN 2020 2019
Omzet 207,6 303,6
Ebitda 7,8 23,8
Nettoverlies 12,5 31,1

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!