Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 3 jul 2020 13:36

Advieswijziging | Brunel in ‘perfect storm’

0 0 Leestijd ongeveer

De malaise in Duitse auto-industrie en de zwakte in de olie- en gasmarkt treffen detacheerder Brunel midscheeps. Door de sterke kaspositie en harde kosteningrepen kan het bedrijf deze crisis overleven.

De koers van Brunel noteert nog altijd circa 30% onder het niveau van voor de coronacrisis. Brunel detacheert hoogwaardig personeel in sectoren als engineering, olie- en gas, luchtvaart, automotive, ICT, juridisch en financiële instellingen. In goede tijden levert dat extra hoge marges op, maar nu zijn dit juist de sectoren die het moeilijk hebben. Over het eerste kwartaal perste het Amsterdamse bedrijf er nog wel een omzetgroei van 6% uit, maar het ebit viel al met 28% terug. De val in de rest van het jaar zal nog veel dieper zijn. De pijn zit vooral in de grootste regio DACH (Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland), alwaar het ebit in het eerste kwartaal al ruimschoots halveerde. De malaise in de Duitse auto-industrie weegt zwaar.

Vooruitzichten mager

Een scherp herstel in de DACH-regio lijkt er voorlopig niet in te zitten.. Hoewel Brunel in Duitsland gebruikmaakt van overheidssteun zijn rode cijfers hier niet uitgesloten. Ook in Nederland heeft Brunel het zwaar, maar minder. In andere regio’s als het Midden-Oosten & India, Australasia en de Rest of the world heeft Brunel minder last omdat het daar meer werkt aan langjarige projecten. Noord- en Zuid-Amerika lijkt een lastiger verhaal. De lage olieprijs zorgt hier voor uitstel van projecten. Brunel is wel goed in kostenbesparingen en beschikt over een sterke netto kaspositie van €87 mln. Daar staan wel leaseverplichtingen van €44,5 mln tegenover. Per saldo is er een netto kas van €0,84 per aandeel, gelijk aan 14% van de actuele marktkapitalisatie.

Brunel schermde in maart nog met de mogelijkheid het dividend van €0,30 per aandeel in de tweede jaarhelft uit te keren. Gezien de zwakke markt en het gebruik van Duitse overheidssteun zou ik daar niet meer op rekenen. Het lijkt mij wel dat het aandeel de hardste klappen heeft gehad. Zodra er enig zicht is op marktherstel kan de koers aantrekken, eventueel ingegeven door inkoop van eigen aandelen. Ik verhoog voor nu het advies van verkopen naar houden.

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!