Updates

Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wolters Kluwer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Allfunds

Advies
kopen

Actueel advies

Advies van de dag Jeff Thijssen, 10 jun 2020 16:50

Accsys | Groeiverhaal blijft intact

0 0 Leestijd ongeveer

Accsys moest door de coronacrisis de productie van duurzaam hout tijdelijk terugschroeven. Inmiddels is deze weer verhoogd en lijkt de nieuwe fabriek in Hull volgens plan te worden opgeleverd.

Houtveredelaar Accsys kampte de afgelopen jaren met het luxeprobleem dat de vraag naar haar duurzame houtproducten groter was dan het aanbod. De coronacrisis bracht hier verandering in. Accsys kreeg te maken met vraaguitval en transportbeperkingen waarop het bedrijf besloot om de productie tijdelijk terug te schroeven.

De heropening van de economie en de versoepeling van de coronamaatregelen in verschillende landen leiden ertoe dat de productie inmiddels weer is opgeschroefd. Hierdoor kan Accsys het groeiplan verder doorzetten.

In 2018 had Accsys twee reactoren in Arnhem voor het produceren van duurzaam hout met een totale capaciteit van 40.000 kubieke meter. Eind 2019 is dit met een derde reactor verhoogd naar 60.000. Accsys waarschuwde eerder dit jaar dat haar groeiplannen mogelijk vertraging op zouden lopen, maar kwam daar recent van terug.

Toenemende vraag naar producten Accsys

Het management heeft zich namelijk onlangs positief uitgelaten over haar groeiplannen. Accsys gaat er nu van uit eind 2020 in het Britse Hull een nieuwe fabriek op te leveren. In de fabriek, die een capaciteit heeft van 40.000 kubieke meter, zullen duurzame houtsnippers gefabriceerd worden. Daarnaast verwacht Accsys dat de vierde reactor in Arnhem met een capaciteit van 20.000 kubieke meter zal worden opgeleverd in het eerste kwartaal van 2022. Daarmee zal de capaciteit toenemen tot 120.000 kubieke meter in 2022, tegen 40.000 in 2018. Ook zijn er plannen voor nieuwe fabrieken in de VS en Maleisië. Hiervoor wil Accsys samenwerken met Eastman Chemical(VS) en Petronas (Maleisië).

Ik verwacht dat Accsys de komende jaren zal profiteren van de toenemende vraag naar duurzaam hout. Daarnaast is het erg positief dat de groeiplannen op schema blijven; dat zal de winstgevendheid van het bedrijf de komende jaren ten goede komen. Daarnaast is de balans flink verbeterd dankzij de emissie van eind 2019 waarmee Accsys ruim €40 mln wist op te halen. Ik herhaal het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!