Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
houden
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden

Lowe’s | All time high na koersverdubbeling

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden tipte ik de Amerikaanse doe-het-zelf keten Lowe’s Companies op een koers van $95. Na een grillig koersverloop staat er een rendement van ruim 40% nadat het aandeel deze week een hoogste koers ooit bereikte. De laatste twee maanden verdubbelde de koers zelfs.

In juni 2019 schreef ik dat er een mooi nieuw instapmoment was ontstaan voor het aandeel van de Amerikaanse Dividend Aristocrat Lowe’s Companies, dat toen rake klappen had gekregen na de jongste kwartaalcijfers. Doe-het-zelfketen Lowe’s leverde op 22 mei 2019 maar liefst 13% in na teleurstellende kwartaalcijfers, en zakte een dag later nog eens 3% extra weg tot $95. Met een geschatte k/w van ongeveer 18 was Lowe’s op dat moment volgens mij met name geschikt voor beleggers met een lange adem.

Qua dividend konden weinig Aristocrats de laatste jaren tippen aan Lowe’s, dat zijn uitkering sinds 2015 ruimschoots verdubbelde tot $0,48 per kwartaal. Bovendien gaat het grootste deel van de cashflow jaarlijks naar de inkoop van eigen aandelen, en is er gezien de lage payout nog zeer veel potentieel voor het dividend, dat in 2019 voor het 57e jaar op rij werd  verhoogd.

Indrukwekkend koersherstel

Inmiddels zijn we een jaar verder en is er veel gebeurd met een beurskoers die op 19 maart, tijdens de corona-selloff, wegzakte tot $60. Net als bij veel topaandelen is het koersherstel sindsdien indrukwekkend geweest, met voor Lowe’s deze week zelfs een hoogste koers ooit van $131,40.

Bij een huidige koers van $132 is de geschatte k/w met 20 prima voor een groeiaandeel als Lowe’s, dat over het lopende boekjaar 2021 een omzetgroei van naar verwachting bijna 6% zal realiseren. Het dividendrendement is door de koerssprong wel teruggevallen tot 1,7%.

Vertrouwen in dividend

Opvallend is verder dat Lowe’s in mei niet de jaarlijkse dividendverhoging bekendmaakte. Veel Amerikaanse bedrijven, ook Dividend Aristocrats, stellen hun dividendverhoging momenteel uit vanwege de onzekere situatie. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat Lowe’s later dit jaar alsnog het dividend gaat verhogen. De afgelopen jaren gebeurde dat telkens met dubbele cijfers. Net als vorig jaar blijft mijn advies ‘buy the dips’. Wie bij de les was. kocht het aandeel natuurlijk in maart en had inmiddels zijn investering ruimschoots verdubbeld.

De tip van vorig jaar doet het ook helemaal niet slecht, met +38,9%, wat nog exclusief dividend ($0,55 per kwartaal) en het gunstige valuta-effect is. Het advies is momenteel ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.