Updates

Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

RoodMicrotec

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AFC Ajax

Advies
houden

Actueel advies

Acomo | Prima door de storm

0 0 Leestijd ongeveer

Acomo ondervindt net als andere bedrijven hinder van coronamaatregelen. De afzet blijft echter redelijk goed op peil, terwijl de gedaalde beurskoersen mogelijk ruimte bieden voor nieuwe overnames.

De beurskoers van Acomo heeft zich de afgelopen weken veel sneller hersteld dan het beursgemiddelde. Het aandeel noteert slechts 5% lager dan eind vorig jaar. Die veerkracht is meer dan terecht, aangezien het handelshuis operationeel niet heel zwaar getroffen wordt door corona-effecten. De berichtgeving van dochterbedrijf Catz International biedt in dit opzicht een interessant inkijkje. In sommige segmenten kwam de productie tijdelijk geheel of gedeeltelijk stil te liggen. Door lockdownmaatregelen kunnen op de Filipijnen bijvoorbeeld werkers niet naar de fabriek komen voor de productie van bananenchips, terwijl ook de aanvoer van groene bananen wisselvallig is. Als gevolg van scherpe grenscontroles en verminderd handelsverkeer is het bovendien lastig om het eindproduct te verschepen.

Afzet blijft op peil

In de meeste markten is de aanbodonderbreking echter (veel) minder groot. De afzet lijkt bovendien goed op peil te blijven. Lagere verkopen aan horeca worden naar verwachting goed gecompenseerd door een stijgende afzet via supermarkten. In financieel opzicht heeft vooral de turbulentie op de valutamarkt invloed op de winstontwikkeling. De dollar noteerde in maart even ruim 5% lager dan rond de jaarwisseling. Onder normale omstandigheden zou dat de winst opdrijven, maar de afgelopen weken heeft de dollar weer aan kracht gewonnen. Per saldo is dat gunstig voor de winst, en de prognose voor de winst per aandeel wordt voorzichtig vast opgeschroefd naar €1,25.

Advies voor Acomo blijft kopen

Met een k/w van ruim 15 oogt Acomo behoorlijk aan de prijs. Maar de onderneming heeft een ijzersterke positie met een nettoschuld van ongeveer éénmaal de ebitda en een solvabiliteit van 56,6%. Die geeft het bedrijf de ruimte voor het betalen van een riant dividend (ruim 5% rendement). Daar komt bij dat de gedaalde koersen mogelijk ruimte bieden voor een nieuwe overname. De afgelopen jaren vormde een hoge prijzen nog het grootste struikelblok voor nieuwe aankopen, die in het verleden een belangrijke motor waren achter de omzetgroei. Er is dan ook alle aanleiding om het koopadvies voor Acomo te herhalen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!