Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

B&S Group | Koopwaardig met risico

0 0 Leestijd ongeveer

De omzet van B&S Group is in het eerste kwartaal met slechts 1,3% gedaald. Het bedrijf maakt een lastige tijd door, maar de vooruitzichten zijn beter dan beleggers hebben ingeprijsd.

B&S Group is op de aandelenmarkt ogenschijnlijk een van de bedrijven die het zwaarst getroffen worden door de coronapandemie. De leveranties aan cruiseschepen en de exploitatie van taxfree-winkels op luchthavens ligt goeddeels stil. Bovendien is de schuldpositie door enkele overnames opgelopen van €202,6 mln eind 2017 naar bijna €300 mln vorig jaar. In een speciale corona-update begin april heeft het bedrijf een groot deel van liquiditeitszorgen onder beleggers weggenomen. De omzetontwikkeling in het eerste kwartaal en de vooruitzichten voor de rest van 2020 wijzen erop dat B&S Group beter door deze lastige tijd komt dan beleggers vreesden.

Voorzichtig herstel

De omzet is in het eerste kwartaal met 1,3% gedaald naar €420,5 mln. Het was vooral te danken aan overnames en valuta-effecten dat de schade beperkt bleef. Op organische basis nam de omzet met 6,5% af. Met name in Azië kampte het handelsbedrijf met teruglopende inkomsten. Dat continent werd als eerste getroffen door de virusuitbraak en volgens het handelshuis is daar ook al een eerste herstel zichtbaar. Dat geldt onder meer voor de drankafzet van divisie HTG Liquors in de regio. Maar ook in andere segmenten en gebieden trekt het langzaam maar zeker weer aan, bijvoorbeeld bij de afzet van parfum en schoonheidsproducten in Europa.

Lastig kwartaal

Ondanks het voorzichtige herstel in sommige segmenten tekent zich voor het lopende kwartaal een omzetdaling van 25 tot 35% af. Hoewel B&S Group optimistisch is over het seizoensmatig sterke vierde kwartaal en ook over 2021, maakt de huidige omzetdaling 2020 tot een verloren jaar. Beleggers hebben daar al op voorgesorteerd met een koersdaling van bijna 50% sinds de jaarwisseling. Daarbij speelden behalve de verslechterende omzetverwachtingen ook schuldzorgen een grote rol (zie kader). Momenteel draaien veel landen de coronamaatregelen stapsgewijs terug. Als de marktomstandigheden enigszins normaliseren, stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van ruim €0,50 volgend jaar. Ondanks het bovengemiddelde risico-rendementsprofiel verdient B&S Group daarom nog altijd een koopadvies.

Schuldzorgen
B&S Group kiest ervoor om de inkomsten op te schroeven via een combinatie van overnames en groei op eigen kracht. In 2018 kocht het bedrijf bijvoorbeeld een meerderheidsbelang in FragranceNet.com en een jaar geleden werd Lagaay Medical Group grotendeels ingelijfd. Door die overnames is de verhouding ebitda/schuldenlast vorig jaar opgelopen tot 2,8. De grens van 3,5 die met de banken is afgesproken, lijkt door de coronacrisis opeens heel dichtbij. De ebitda daalt dit jaar flink, maar dat geldt ook voor de schuldpositie. Omdat er lagere voorraden worden aangehouden, is daarvoor ook minder krediet nodig. Bovendien houdt B&S Group alle investeringen heel scherp tegen het licht. Hoewel door het uitblijven van overnames voorlopig een belangrijke groeimotor stilvalt, is de schuldpositie minder zorgelijk dan de ebitda-daling doet vrezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!