Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Analisten Stephen Hendriks, 16 mei 09:00

Deutsche Bank | Verdere opmars goud

0 0 Leestijd ongeveer

Volgens Deutsche Bank is de weg weer vrij voor een verdere stijging van de goudprijs.

De goudprijs beweegt al enkele weken voornamelijk zijwaarts en heeft nog niet optimaal geprofiteerd van de nog altijd grote risico’s in het economisch systeem. Dat heeft volgens Deutsche Bank te maken met de gedaalde volatiliteit op de financiële markten. Bovendien is ook de angst voor dollarschaarste afgenomen en dat vermindert de opwaartse druk op de dollar. Minder positief nieuws voor de dollar is gunstig voor goud, stelt Deutsche Bank.

Dollar minder aantrekkelijk

Naast de afgenomen angst voor dollarschaarste ziet de bank nog andere ontwikkelingen die minder gunstig zijn voor de dollar en daarmee gunstig voor goud. Zo is het verschil in de korte rente tussen de VS en andere G10-landen afgenomen. Dat maakt het aanhouden van de dollar minder aantrekkelijk. Bovendien is het zeer stimulerende monetaire- en begrotingsbeleid in de VS ongunstig voor de dollar. Deutsche Bank ziet daarom mogelijkheden voor een verdere stijging van de goudprijs tot in iedere geval $1800 per troy ounce dit jaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.