Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 10 mei 09:00

BofAML | Potentieel voor Europese aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ziet opwaarts potentieel voor Europese aandelen, vooral voor cyclische sectoren als banken en auto’s.

Sinds het dieptepunt in maart is de Europese aandelenmarkt met ongeveer 25% gestegen. De koerswinst was het gevolg van een afnemend aantal nieuwe coronabesmettingen en plannen voor een geleidelijke ‘heropening’ van de economie. Volgens Bank of America Merrill Lynch (BofAML) heeft de Stoxx Europe 600 Index de komende vier maanden echter nog een opwaarts potentieel van zo’n 20%.

Heropening van de Europese economieën leidt tot een herstel van de inkoopmanagersindex van de eurozone, die de nieuwe orders meet. Dit is een van de belangrijkste motoren achter de Europese beurs, stelt BofAML. In april stond de inkoopmanagersindex op een historisch lage 14. Maar de broker verwacht een geleidelijke verbetering tot 53 in augustus en 58 in september. Een dergelijk niveau correspondeert met een indexstand van 400 voor de Stoxx Europe 600 Index.

Tweede golf

BofAML erkent dat een ‘tweede golf’ van coronabesmettingen een negatief effect zal hebben op de Europese aandelenbeurs. Toch voorziet de broker in dat geval toch nog een opwaarts potentieel van 10% voor de Stoxx Europe 600 Index tot eind augustus. Overheden zijn nu beter voorbereid op een nieuwe virusuitbraak. Ook hebben mensen hun gedrag al aangepast, zijn er meer testen beschikbaar en worden er meer mondkapjes gedragen.

Sinds het herstel medio maart presteren cyclische sectoren beter dan defensieve. BofAML blijft dan ook enthousiast over sectoren als Banken, Auto’s en Kapitaalgoederen. Deze sectoren profiteren het meest van een economisch herstel van de eurozone. Ook Mijnbouw en Energie zijn aantrekkelijk als de grondstoffenprijzen oplopen met het herstel en de dollar verzwakt. Voor defensieve sectoren als Farma en Telecom heeft de broker een negatief advies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.