Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 8 mei 12:35

Herstel Air France-KLM duurt nog jaren

0 0 Leestijd ongeveer

Air France-KLM boekt een recordverlies van €1,8 mrd in het eerste kwartaal en een nog veel hoger verlies in het tweede kwartaal. De luchtvaartmaatschappij ziet ook geen spoedig herstel.

De coronacrisis raakt de luchtvaartindustrie keihard. Voor het tweede kwartaal is de verwachting dat 95% van de vliegtuigen van Air France-KLM aan de grond staan. Dit percentage zal in het derde kwartaal naar schatting nog altijd 80% bedragen. Het passagiersvervoer zal meerdere jaren nodig hebben om weer op het niveau te komen van voor de crisis, aldus Air France-KLM in haar sombere outlook.

Hogere verliezen in tweede kwartaal

Over het eerste kwartaal liep het operationeel verlies met ruim €500 mln op tot €815 mln. Onder de streep resteert een verlies van €1,8 mrd, tegen -€326 mln in dezelfde periode vorig jaar. De verliezen in het tweede kwartaal zullen nog significant hoger uitkomen.

Intussen is het concern volgeladen met staatskrediet. Onder dit gesternte zal het jaren duren alvorens deze leningen zijn terugbetaald. Zoals ik al eerder schreef, lijkt een aandelenemissie niet ver weg. Mogelijk leidt dat tot (gedeeltelijke) nationalisatie. Voor de gewone aandeelhouder valt er weinig te halen bij dit bedrijf. ‘Verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!