Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Actueel advies

Na staatsteun dreigt nieuwe emissie Air France-KLM

0 0 Leestijd ongeveer

Het kon niet uitblijven: de Franse en Nederlandse overheid pompen miljarden in Air France-KLM om het bedrijf te laten overleven.

Nederland zal €2-4 mrd aan leningen en bankgaranties steken in KLM, terwijl de Franse staat € 7 mrd in Air France zal investeren. De voorwaarden waartegen de leningen worden verstrekt zijn nog onderwerp van onderhandeling. Waarschijnlijk zullen verduurzaming en herstructurering worden verlangd.

Verdeeldheid

Feit dat er geen sprake is van een gezamenlijk reddingsplan illustreert de nog immer aanwezige verdeeldheid binnen de luchtvaartmaatschappij. Er doen dan ook opnieuw speculaties de ronde over het uiteenvallen van het fusiebedrijf. Daarbij mag echter niet vergeten worden dat KLM eigenlijk te klein is om zelfstandig te opereren.

Met een vloot die voor 95% aan de grond staat nemen de verliezen bij de luchtvaartgroep met de dag toe. Een aandelenemissie valt niet uit te sluiten. Voor de zittende aandeelhouders is dat geen prettig vooruitzicht omdat het tot grote verwatering zal leiden. Air France-KLM is geen bedrijf om in te beleggen. Het kan nog jaren duren voordat de sector deze klap te boven komt. ‘Verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!