Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Alfen

Advies
houden
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 30 apr 2020 16:15

Advieswijziging | Ergste achter de rug voor Unibail

0 0 Leestijd ongeveer

Nu winkelcentra weer de deuren openen, wacht Unibail-Rodamco-Westfield een geleidelijk herstel van de cashflow. Afwaarderingen op het vastgoed kunnen daardoor meevallen.

In de eerste drie maanden ondervond winkelbelegger Unibail-Rodamco-Westfield (URW) nog weinig hinder van de coronacrisis. De bruto huurinkomsten uit de winkelcentra stegen met 0,8% naar €679,1 mln. De impact van de corona-uitbraak was vooral te zien bij de expositie- en congresruimte in Parijs, waar de inkomsten met een kwart terugvielen. Sinds 4 maart zijn alle publieke bijeenkomsten in Frankrijk verboden. Mede door de verkoop van een kantoor daalden de totale bruto huurinkomsten met 1,8% naar €754,9 mln.

In de meeste landen draaiden de winkelcentra goed, met een fraaie huurstijging in de VS (+6,7%), Duitsland (+3,1%) en Spanje (+2,5%). In het Verenigd Koninkrijk wogen faillissementen nog steeds op de huurgroei (-4,4%). Doordat overheden in Oostenrijk (-18,7%) en Centraal-Europa (-3,4%) de lockdowns al vroeg instelden, gingen de huren hier flink onderuit. In het tweede kwartaal zal de invloed van de coronamaatregelen in alle landen te zien zijn, met uitzondering van Zweden.

Dividendrendement URW

Nadat de winkelcentra de deuren in de loop van maart sloten, stortten de winkelomzetten volledig in elkaar. Winkeliers zijn massaal gestopt met het betalen van de huur: over april incasseerde URW tot nu toe slechts 20% van de huren. Maar er is licht aan het einde van de tunnel. In veel Europese landen gaan de winkelcentra in mei weer open. De VS zullen waarschijnlijk snel volgen. Hoewel de huurderving in het tweede kwartaal groot is, denk ik dat de cashflow van URW vanaf het derde kwartaal weer geleidelijk normaliseert.

Wel is er permanente schade te verwachten. Retailers zaten al in zwaar weer door e-commerce en voor een aantal zal de coronacrisis de genadeklap zijn. Vooral in de VS en het VK zal de leegstand waarschijnlijk toenemen. Hier zijn ook meer afwaarderingen te verwachten. Het risico dat de bankconvenanten in gevaar komen is echter afgenomen, nu de winkels weer opengaan en de economische crisis waarschijnlijk van korte duur is. Het sterk verlaagde dividend is voorlopig houdbaar en geeft een fraai rendement van 10,7%. Ik verhoog het verkoopadvies naar ‘houden’.

BRUTO HUURINKOMSTEN
In € mln kw1 2020 kw1 2019
Winkelcentra 679,1 673,9
Kantoren 28,5 31,7
Congrescentra 47,2 63,0

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!