Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Actueel Jeff Thijssen, 27 apr 10:30

Beurzen Vandaag | Stimulering Japan zet beurzen hoger

0 0 Leestijd ongeveer

In navolging van de Nikkei, die 2,6% wist te winnen, zijn ook de Europese beurzen hoger van start gegaan. Beleggers reageren daarmee enthousiast op de stimuleringsmaatregelingen van de Japanse centrale bank.

NEDERLAND

De Amsterdamse beurs is op deze bijzondere Koningsdag zonder festiviteiten flink hoger van start gegaan. De AEX-index stond een halfuur na opening 1,8% in de plus, op 514 punten. De AMX-index won 1,9%.

De Europese beurzen hadden er bij opening zin in, omdat er vooral in Japan heel veel optimisme was dankzij de centrale bank. De Bank of Japan liet weten haar beleid verder te gaan verruimen door ongelimiteerd Japanse staatsobligaties op te kopen. Daarnaast wordt het opkoopprogramma van Japanse bedrijfsobligaties flink opgeschroefd, van circa JPY7 bln yen naar JPY20 bln (circa €170 mrd). De Nikkei won 2,6%.

Air France-KLM stond een halfuur na opening 6,1% in de plus. Beleggers reageren positief op de steuntoezeggingen van de Franse (€7 mrd) en Nederlandse overheid (€2-4 mrd) om de luchtvaartmaatschappij overeind te houden.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Eurocommercial Properties +7,3%
 • Air France-KLM +6,1%
 • Intertrust +4,6%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Flow Traders -1,5%
 • Fugro -0,7%

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond een halfuur na opening op 2877 punten (+2,1%). Het jaarverlies bedraagt nog altijd 23,5%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • BNP Paribas +5,4%
 • AB InBev +4,8%
 • ING +4,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Airbus -1,4%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones-index is vrijdag 1,1% hoger gesloten, op 23.775 punten. Ook de S&P500 (+1,4%) en de Nasdaq (+1,7%) sloten de handelsdag af in het groen. Het enthousiasme op de beurs werd aangewakkerd door de ondertekening van een aanvullend steunpakket in de VS voor met name kleinere bedrijven. In totaal gaat het om een bedrag van $484 mrd. Een gedeelte van het geld wordt beschikbaar gesteld voor ziekenhuizen en coronatesten.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Home Depot +4,9%
 • Apple +2,9%
 • Intel +2,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing +6,4%
 • Procter & Gamble -0,5%
 • Johnson & Johnson -0,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

Ook de bitcoin heeft de afgelopen weken een mooi herstel laten zien. Betaalden beleggers op 16 maart nog $5082 voor één bitcoin, inmiddels is de prijs alweer opgelopen naar $7700, een stijging van maar liefst 51,5%. De recente opmars zorgt ervoor dat ook het 200 daags voortschrijdend gemiddelde (gele lijn) weer in zicht komt. Het is dan ook interessant om te zien of de bitcoin daar boven weet te geraken. Begin 2019 zorgde een uitbraak boven deze indicator voor een koersstijging van 159%.

Beurzen Vandaag | Stimulering Japan zet beurzen hoger

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.