Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Lezersvragen Karel Mercx, 22 apr 17:00

Waarom verlies ik zoveel geld op mijn longolie-investering?

0 0 Leestijd ongeveer

Afgelopen maandag gebeurde er iets unieks op de oliemarkten. Producenten hadden geen opslagruimte meer.

Omdat er geen opslagruimte meer was gaven de producenten niet alleen de olie gratis weg, maar iedereen kreeg per vat van 159 liter ook nog eens $37,63 toe. Handelen in olie voor -$37,63 was mogelijk als u de olie zelf kwam ophalen en een plek hebt om het op te slaan. De (future)prijs voor levering van olie over een maand is $20,43. Over twee maanden is het $27,24 en over vijf maanden $30,49.

De futurecurve

Als u een beleggingsproduct kiest, moet u ergens op deze futurecurve zitten. Koopt u een Exchange Traded Commodity (ETC), dan zit u meestal rond een levering van 1 maand. U verliest dan stapsgewijs veel geld. Het kan zo zijn dat de olieprijs flink stijgt, tot bijvoorbeeld $40, en dat u toch bijna uw hele inleg kwijt bent. Dit komt omdat de aanbieder elke keer de onderliggende waarde voor u verkoopt en er een duurdere onderliggende waarde voor terugkoopt, het zogeheten contango-effect.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.