Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Peter Schutte, 21 apr 11:36

Kansrijk Vopak overtuigt niet

0 0 Leestijd ongeveer

De cijfers van Vopak over het eerste kwartaal vallen tegen. Beleggers verwachten dat de rest van het jaar beter zal verlopen.

Vopak boekte over het eerste kwartaal een onderliggend ebitda-resultaat van €200,2 mln, tegen €214,6 mln een jaar terug. De markt rekende op een ebitda van €207,0 mln. Inspectie en onderhoud aan de opslagtanks zorgde voor een daling van de bezettingsgraad met 2 procentpunt tot 84%.

Vopak denkt de komende kwartalen te profiteren van de ‘contango’ in de oliemarkt waarbij spotprijzen flink lager liggen dan termijnprijzen. Dit moedigt opslag aan. Dit is een positief effect van de coronacrisis, al is er wel sprake van vertragingen bij uitbreidingsprojecten. Ik blijf bij mijn houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!