Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Analisten Stephen Hendriks, 18 apr 08:59

Schroders ziet dollar verzwakken

0 0 Leestijd ongeveer

De coronacrisis heeft slechts tijdelijk tot een sterkere dollar geleid, zegt Schroders.

De uitbraak van het coronavirus heeft geleid tot een enorme vraag van bedrijven naar dollars, constateert Schroders. Wegvallende omzet of latere betaling kan tot een liquiditeitsprobleem leiden, terwijl de verplichtingen van bedrijven gewoon doorlopen. Die verplichtingen luiden veelal in dollars, aangezien de grondstoffenhandel en internationale handel vooral in dollars plaatsvinden. Ruime toegang tot dollarreserves en een goed functionerende markt voor bedrijfsleningen zou het ‘hamstergedrag’ van bedrijven kunnen stoppen.

Veel dollars van centrale banken

Schroders ziet dat de Federal Reserve hieraan werkt. Volgens de vermogensbeheerder kan de dollar om verschillende redenen verzwakken, onder meer omdat de centrale banken zo veel dollars beschikbaar hebben gesteld. Bovendien was de dollar al duur voordat de coronacrisis startte, omdat de munt in trek was vanwege de hoge rente in de VS. Maar na de renteverlagingen van de Federal Reserve is het renteverschil met de rest van de wereld een stuk kleiner geworden, concludeert Schroders.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.