Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 14 apr 17:30

Indrukwekkende groei voor Fagron

0 0 Leestijd ongeveer

Fagron slaagt er knap in om de omzet ondanks de coronacrisis flink op te schroeven. Voor de zekerheid wordt het dividend echter iets verlaagd.

De omzet van Fagron is in het eerste kwartaal met 16,4% gestegen naar €141,6 mln. Als de effecten van overnames en valutaschommelingen buiten beschouwing blijven, komt de autonome groei op 9,2%. Zoals gebruikelijk ligt het groeitempo het hoogste buiten de Europese thuismarkt (+3,5% naar €68,1 mln). In Noord-Amerika groeide de omzet op autonome basis met 15,9% naar €39,4 mln. Bij de activiteiten in Latijns-Amerika kwam de omzet op €34,2 mln en de autonome groei op 14,9%.

Dividendvoorstel gaat omlaag

De onderneming kan naar eigen zeggen in alle landen ondanks de corona-uitbraak gewoon zaken blijven doen. Er is nauwelijks iets te merken van verstoringen in de toeleveringsketen, maar er tekent zich wel een verschuiving af qua afzetmarkten. Aan de ene kant schiet de vraag omhoog naar onder meer ontsmettingsmiddelen en basismaterialen voor experimentele medicijnen tegen Covid-19. Daar staat tegenover dat de vraag naar reguliere zorgartikelen nu juist lager ligt.

Fagron benadrukt dat de uitbraak op de lange termijn een positieve impact heeft op de positionering binnen de keten. Op korte termijn creëert de virusuitbraak echter ook veel onzekerheid. De onderneming kiest er daarom voor om de kosten zo goed mogelijk in de hand te houden. Dat gebeurt onder meer via een verlaging van het voorgestelde dividend over 2019. In plaats van €0,15 wil het bedrijf €0,08 per aandeel uitkeren.

Fagron is onverminderd koopwaardig

De kwartaalcijfers wijzen erop dat Fagron ook in het huidige onzekere klimaat goed uit de voeten kan. Hoewel het gevaar bestaat dat het virus toch vat krijgt op de toeleveringsketen, liggen er ook kansen als de uitbraak eenmaal onder controle is. Als er een inhaalslag komt van reguliere gezondheidszorg, kan de omzet een impuls krijgen. De sterke kwartaalcijfers en de positieve toon bij de presentatie wegen dan ook aanzienlijk zwaarder dan de dividendverlaging. Het koopadvies voor Fagron blijft van kracht.

FAGRON IN CIJFERS
omzetautonome groei
Europa€68,07 mln3,5%
Noord-Amerika€39,37 mln15,9%
Latijns-Amerika€34,18 mln14,9%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!