Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeff Thijssen, 8 apr 09:41

Nedap trekt outlook in en schrapt dividend

0 0 Leestijd ongeveer

Nedap voelt zich genoodzaakt het dividend te schrappen omdat de impact van de coronacrisis moeilijk in te schatten is.

Nedap heeft tussentijds gemeld dat de omzet in het eerste kwartaal van 2020 met 9% is gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Bij drie van de zeven marktgroepen nam de omzet toe. Identification Systems, Light Controls en Staffing Solutions zagen de opbrengsten dalen.

In februari gaf Nedap nog aan voor alle onderdelen over heel 2020 omzetgroei te verwachten. Als gevolg van de verdere uitbraak van het coronavirus komt het bedrijf daar nu van terug. Het management liet weten dat het pas weer een uitspraak kan doen over de omzetverwachting zodra de duur en de gevolgen van de coronacrisis inzichtelijker worden.

Dividend Nedap geschrapt

De vergadering van aandeelhouders wordt verschoven naar een later tijdstip en het dividend voor 2019 werd geschrapt. Wanneer in de loop van het jaar de impact van de coronacrisis lijkt mee te vallen en de financiële resultaten het toelaten, overweegt het bedrijf om een interim dividend uit te keren. Wij blijven bij het advies ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!