Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Lezersvragen Karel Mercx, 2 apr 15:00

Welke wereldwijde smallcap dividend-ETF in euro’s raadt u aan?

0 0 Leestijd ongeveer

In de regel kopen beleggers aandelen van smallcaps vanwege het grote groeipotentieel. Daar staat tegenover dat deze bedrijven  geen dividend uitkeren, aangezien ze al hun geld nodig hebben om de zaak draaiende te houden.

Daarbij maakt het voor het rendement niet uit in welke valuta een ETF genoteerd staat. Staat een aantrekkelijke ETF genoteerd in Britse ponden en die munt gaat hard onderuit tegenover de euro, dan gaat de ETF voor een eurozone-belegger precies evenveel omhoog. De valutakoers bepaalt immers niet de waarde van een bedrijf. Wel zijn de koersbewegingen van smallcaps, zowel omhoog als omlaag, groter dan bij largecaps.

Favoriete smallcap-ETF

Onze favoriete ETF voor een belegging in wereldwijde smallcaps is de iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF ( ISIN: IE00BF4RFH31) Deze ETF staat genoteerd in Londen, maar de notering luidt in dollars. De ETF betaalt geen dividend uit. Wilt u echter per se een ETF in euro’s, ondanks de hogere kosten die daarmee gemoeid zijn en de slechtere verhandelbaarheid, dan raden wij u de SPDR MSCI World Small Cap UCITS ETF (ISIN: IE00BCBJG560) aan. Beide trackers hebben dezelfde onderliggende index. Daar zitten meer dan 4000 aandelen in.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.