Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Actueel Menno van Hoven, 12 feb 10:59

Beurzen vandaag: hogere koersen en heel veel cijfers

0 0 Leestijd ongeveer

De AEX noteert in de ochtendhandel ruim een half procent hoger. Het regent cijfers met in Nederland onder meer Ahold, Heineken, Akzo, ABN Amro, Vastned en Vopak.

NEDERLAND

De AEX noteerde in de ochtendhandel na een twijfelende start al snel 0,55% hoger op ruim 627 punten. De grootste stijgers en dalers zijn allemaal in beweging na vanmorgen gepubliceerde jaarcijfers met Heineken, Vopak en Akzo als grote winnaars. In negatieve zin springt ABN Amro er (weer) uit met een min van 6,5%, waarmee het bankaandeel met afstand de grootste daler is. De jongste jaarcijfers van de bekende Nederlandse aandelen zullen later vandaag op deze website worden gepubliceerd. Ook qua dividend is er veel nieuws, met vandaag onder meer Ahold, dat over 2019 in totaal bijna 9% meer zal uitkeren. In de dividendspecial van volgende week leest u hier meer over.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Heineken +6,1%
 • Vopak +5,2%
 • Akzo Nobel +2,5%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • ABN Amro -6,0%
 • Flow Traders -0,6%
 • Signify -0,3%

EUROPA

Ook elders in Europa zien we hogere koersen met een plus van 0,4% voor de Eurostoxx50 index. Grootste stijger, ook al na cijfers, is het Franse luxebedrijf Kering, dat 3,5% wint. Kering kwam met sterke cijfers over het laatste kwartaal met een omzetgroei van 13,8% tot €3,46 mrd, terwijl analisten rekenenden op ‘slechts’ 9,5% groei. Met name de verkopen in de Verenigde Staten waren boven verwachting goed voor Kering, dat na twee kwartalen van krimp weer een mooie organische groei van 6% liet zien in de VS. Grootste daler vandaag is Nokia, zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Kering +3,5%
 • BMW +2,5%
 • Volkswagen +2,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • Nokia -1,3%
 • Sanofi -0,7%
 • L’Oréal -0,4%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot gisteren zo goed als onveranderd, waarbij de koersen in de laatste handelsuren wegzakten. Grootste stijgers waren de industriële fondsen aangevoerd door het geplaagde 3M, dat 1,4% won. Grootste daler was Verizon met een min van 2,6%. Verder was er geen richtingevend bedrijfsnieuws voor de Dow-aandelen. Nabeurs waren er cijfers van Uber-concurrent Lyft, dat teleurstelde met zijn outlook. 

Grootste stijgers Dow Jones:

 • 3M +1,4%
 • Caterpillar +1,4%
 • UnitedHealth +1,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Verizon -2,6%
 • Procter & Gamble -1,6%
 • Walt Disney -1,1%

GRAFIEK VAN DE DAG

ABN Amro is vandaag weer eens de grootste daler, met -6,4% na teleurstellende cijfers over het vierde kwartaal. De rente-inkomsten staan onder druk door de lage rentestand en ABN moest een groter dan verwachte afboeking doen op Corporate & Institutional Banking. Ook zal het dividend lager uitkomen door de lagere winst van ABN, dat een pay-out ratio van 62% hanteert. Het aandeel ABN krabbelde wat op eerder deze maand, maar zakt vandaag weer hard terug. Daarmee komt de laagste koers van €14,92 van 3 december weer in zicht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.