Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Uitgelicht Erik Klooster, 11 feb 10:00

Technische analyse voor Apple, Microsoft en Siemens

0 0 Leestijd ongeveer

Apple blijft het fantastisch doen, al staat de koers nu wel extreem overbought. Reden om op uw hoede te zijn.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert. De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: ’27 keer ‘kopen’ is het devies’. Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Apple, Microsoft en Siemens

Apple blijft een juweeltje (24 januari)
Het grootste aandeel ter wereld blijft een technisch juweeltje. Apple heeft sinds het  koopsignaal van september vorig jaar, toen de horizontale weerstand op $225 werd uitgenomen, min of meer in een rechte lijn omhoog gezeten. In nog geen halfjaar tijd is het aandeel met 45% gestegen. Tijdens deze stijging werd de all time high van medio 2018 uitgenomen. Daarmee zit de koers nu in ‘uncharted territory’, ofwel een gebied zonder weerstanden, met veel stijgingspotentieel. Er is echter een reden tot zorg. De MACD heeft nog nooit eerder zo’n hoge stand bereikt. Daarnaast is de koers nog nooit zóver weggelopen van het 40-weeks gemiddelde. Dit betekent dat het aandeel extreem overbought staat. Het kan niet anders dan dat dit vroeg of laat tot (flinke) winstnemingen gaat leiden, een waarschuwing voor degenen die nog willen kopen.

Technische analyse Apple

Positie Microsoft blijft sterk (31 januari)
De kracht van de bulls blijft bij Microsoft onverminderd sterk. Het aandeel zit al sinds de zomer van 2016 in een mooie opgaande trend, slechts tweemaal onderbroken door een flinke correctie. De eerste correctie dateert van het vierde kwartaal van vorig jaar. De tweede correctie, in de vorm van een nauwe zijwaartse beweging, voltrok zich vorig jaar. Doordat de koersbeweging tot aan de zijwaartse beweging stijgend was, had ik rekening gehouden met een opwaartse uitbraak uit de zijwaartse beweging. Dat gebeurde inderdaad ook. Daarna is de koers in een nauw stijgend trendkanaal terechtgekomen. Noemenswaardige correcties hebben zich daarbij niet voorgedaan. De indicatoren wijzen op een zware ‘overbought’-conditie. Die zal vroeg of laat leiden tot winstnemingen. Daarbij is het aannemelijk dat de stijgende trend niet direct in gevaar komt.

Technische analyse Microsoft

Hoog tempo bij Siemens (31 januari)
Siemens kwam in november op de kooplijst terecht, door een doorbraak van de weerstand op €108. Even daarvoor was het aandeel al uit een groot dalend trendkanaal gebroken. Na de uitbraak is het hard gegaan. De longpositie staat inmiddels op 12% rendement. De laatste weken heeft zich een zogeheten vlagformatie gevormd. Dit is een zijwaarts of soms ook licht dalend trendkanaal, tegen de vigerende primaire trend in. Beleggers komen even op adem. Vlaggen worden ook wel halfmastpatronen genoemd. Ze liggen vaak halverwege een bepaalde beweging. Dus als de koers de vlag straks opwaarts uitneemt – en dat is het meest waarschijnlijke scenario – is er nog flink wat nieuw stijgingspotentieel, grofweg zo’n €30. De MACD staat wel hoog en wijst op een overbought-situatie.

Technische analyse Siemens

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.