Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Analisten Stephen Hendriks, 18 jan 10:00

UBS optimistisch over Europese voeding- en drankensector

0 0 Leestijd ongeveer

Heineken, Nestlé en Danone behoren tot de favoriete ‘Consumer Staples’ van UBS voor het nieuwe jaar.

Achterblijvers

De supersector niet-duurzame consumptiegoederen – ‘Consumer Staples’ genoemd – bestaat uit de sectoren Voeding, Dranken, Tabak en Persoonlijke Verzorging. Afgelopen jaar verliep tot augustus uitstekend voor deze groep, stelt UBS. Maar in het laatste kwartaal van 2019 bleven de koersen van de Europese Consumer Staples achter bij de brede Europese aandelenbeurs. Volgens UBS was dat het gevolg van een stijgende rente en verslechterende winstvooruitzichten voor de sector. De bank noemt de vooruitzichten voor de Consumer Staples voor dit jaar echter weer ‘bemoedigend’. Dat heeft om te beginnen te maken met de lange rente in de VS, die naar verwachting van de bank in 2020 stabiel zal blijven. Dat is gunstig voor de waardering van defensieve aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement, zoals die uit de Consumer Staplessector.

Vertrouwen

Daarnaast ziet de bank de economisch groei in ontwikkelde landen iets verzwakken maar in opkomende landen juist iets aantrekken. Dat is een gunstige ontwikkeling aangezien de bedrijven uit de sectoren Voeding, Drank, Tabak en Persoonlijke Verzorging meer dan 40% van hun omzet in opkomende landen behalen. Bovendien is de waardering van de Europese Consumer Staples opvallend laag, meent UBS. Wanneer de Amerikaanse tienjaarsrente zoals nu onder de 2% ligt, is de koers-winstverhouding van de sector gemiddeld 45% hoger dan die van de brede Europese aandelenindex. Maar in plaats van 45% is de Europese Consumer Staplessector nu slechts 30% duurder dan de Europese beurs. Dat duidt volgens UBS op lagere winstverwachtingen voor de sector. Maar de bank heeft juist meer vertrouwen in de winstgroei van de Consumer Staples-bedrijven dan van de brede Europese beurs.

Favorieten

UBS heeft zes sectorfavorieten. Daaronder ook Heineken. De bank een bovengemiddelde omzetgroei door zowel positieve prijs- als volume-effecten. De marge van de bierbrouwer zal dit jaar ook profiteren van lagere kosten. Op een waardering van 20,7 voor dit en 18,7 voor volgens jaar is Heineken volgens UBS ook nog eens aantrekkelijk gewaardeerd. Het koersdoel voor Heineken is €110. Naast Heineken behoren ook voedingsconcerns Nestlé en Danone tot de sectorfavorieten van de bank. Ook ziet UBS potentieel in de tabaksfabrikanten Swedish Match en BAT, vooral op basis van de groei van minder schadelijke producten zoals tabaksvrije vormen van snus (pruimtabak) en e-sigaretten. De zesde en laatste UBS-favoriet is de in Londen genoteerde bottelaar Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.