Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
TA-tiplijsten Erik Klooster, 13 jan 2020 10:00

Onze 27 internationale TA-kooptips voor 2020

0 0 Leestijd ongeveer

Wilt u dit jaar goed beslagen ten ijs komen wat betreft uw internationale aandelen? Dan hebben wij 27 kooptips voor u. Het zijn buitenlandse aandelen die wij helemaal zien zitten op basis van technische analyse. Zo hebben wij elke week twee overzichten voor u met koop- en verkooptips voor 2020.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische koopadviezen voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze koopadviezen voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Zo komt u goed voor de dag in het nieuwe jaar. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gebracht van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

De beste buitenlandse aandelen volgens technische analyse

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Allianz
Koopadvies Allianz bevestigd (3 januari)
Allianz brak in maart 2019 door de horizontale weerstand op €195. Daarom kreeg het aandeel een koopadvies. Inmiddels is de koers flink gestegen. Eerder vormde zich echter wel een zijwaartse beweging, met steun op €195 en weerstand op €218. Toen de koers hier conform de verwachting twee maanden geleden uitbrak, kon het koopadvies worden herhaald.
Alphabet
Pas later plezier van koopadvies Alphabet (10 januari)
Alphabet staat sinds maart 2019 op ‘kopen’. Aanleiding was een doorbraak door de weerstand van $1150, terwijl tegelijkertijd de indicatoren positief draaiden. De MACD kroop boven de nullijn en het 40-weeks gemiddelde kreeg een stijgend verloop. De koers zette daarna ook snel een nieuw hoogtepunt neer. Veel plezier hadden we aanvankelijk echter niet van het koopadvies.
Amazon
Stijgingskrachten Amazon vloeien weg (3 januari)
Amazon is de succesvolste kooptip van de laatste jaren. Het aandeel staat al sinds begin 2015 op ‘kopen’ en de winst op de longpositie bedraagt inmiddels 400%. Zoals het laatste jaar al vaker gememoreerd, lijken de stijgingskrachten wel weg te vloeien. De koers zit namelijk sinds medio 2018 in een brede zijwaartse beweging met steun op $1370 en weerstand op $2020.
Apple
Het gaat hard met Apple (13 december)
Apple staat sinds september op ‘kopen’. Het aandeel rekende toen af met een driehoeksformatie. Daarna is het hard gegaan met de koers. In slechts twee maanden tijd dikte de winst op de longpositie aan tot een kleine 25%. En dan te bedenken dat de koers al enorm was opgeveerd vanaf de steun op $142.
Bayer
Bayer: prille uitbraak verdient koopadvies (26 december)
Bayer is nog niet zo lang geleden op ‘houden’ gezet, namelijk toen de koers uit het dalend trendkanaal en door de horizontale weerstand op €62,50 brak. Het wordt tijd het advies verder naar boven bij te stellen. Een koopadvies is nu gerechtvaardigd. Het eerste koersdoel is nu de weerstand van de top van oktober 2018 op €80.
BNP Paribas
Terughoudendheid bij koopadvies BNP Paribas (3 januari)
BNP Paribas heeft nu zo’n anderhalve maand een koopadvies. De koers voltooide in november een formatie die veel weg heeft van een dubbele bodem. De doorbraak van de weerstand van de top uit het voorjaar van 2019 luidde de afronding van de bodem in. Het koopadvies had al eerder afgegeven kunnen worden, namelijk eind oktober toen de koers een vlagpatroon uitnam en de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. We wachtten toen echter af, omdat we de weerstand van de top op €49 vreesden.
Caterpillar
Caterpillar tracht boven $140-niveau te blijven (26 december)
Caterpillar staat sinds begin november op ‘kopen’. De koers brak toen uit een grote neutrale driehoeksformatie en er werd tevens een hogere top gevormd, na een hogere bodem. Tot slot draaiden toen ook de indicatoren positief. Na de uitbraak uit de driehoek wist de koers ook snel af te rekenen met de weerstand van een oude top op $140. Maar toen de doorbraak eenmaal een feit was, ging het niet snel meer.
Facebook
Facebook hapert bij psychologische grens (25 oktober)
Facebook heeft sinds mei een plaats op de kooplijst. Het aandeel vond houvast op de horizontale steunlijn op $160, terwijl de indicatoren een positieve draai maakten. De MACD kwam overigens al begin dit jaar boven de nullijn. Na het koopadvies heeft de koers een hogere top en bodem neergezet. De koers lijkt wat te haperen bij de psychologische barrière rond de $200.
General Electric
Succesvolle pullback bij General Electric (10 januari)
Het koopadvies voor General Electric geldt sinds november. Toen sneuvelde de belangrijke horizontale weerstandslijn op $11. Na de uitbraak liep de koers aanvankelijk iets op, om daarna terug te vallen op de trendlijn – precies conform het bekende adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. We spreken ook wel van een succesvolle pullback.
Goldman Sachs
Wachten op V-spike bij Goldman Sachs (15 november)
Goldman Sachs staat sinds september op ‘kopen’. Het koopsignaal kwam rijkelijk laat, omdat er eerst een V-spike-bodem moest worden voltooid. Dat is een bodem waarbij een snelle en diepe daling wordt opgevolgd door een vergelijkbare snelle en harde stijging. De V-spike werd in het eerste kwartaal van dit jaar voltooid.
Home Depot
Home Depot valt terug op stijgende steunlijn (26 december)
Home Depot staat sinds de zomer op ‘kopen’. De koers doorbrak toen de horizontale weerstand op $210. Echt veel profijt van het koopadvies hebben we tot dusver nog niet gehad. De koers staat nog maar enkele procenten hoger. Dat komt omdat na de uitbraak de koers eerst terugviel en daarna weer steeg, om tot slot opnieuw terug te vallen. De laatste correctie viel overigens keurig terug op de stijgende steunlijn.
Intel
Intel ketst af op weerstand van $60 (21 december)
Intel staat sinds oktober dit jaar op ‘kopen’. Hoewel de koers gevangen zat in een brede zijwaartse beweging, brak die toen door de weerstand van de toppen op $53. Dat was destijds niet alleen de aanleiding om het aandeel op ‘kopen’ te zetten, maar ook om een koersstijging naar de $60 aan te kondigen. Daar ligt namelijk de weerstand van de bovenkant van de brede zijwaartse beweging. De koers heeft inmiddels op een haar na de $60 aangetikt.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson breekt uit driehoeksformatie (21 december)
Johnson & Johnson heeft lange tijd op ‘houden’ gestaan, maar gaat nu naar ‘kopen’. De koers heeft sinds begin 2019 in een neutrale driehoeksformatie gezeten. Dit is een patroon waarbij een dalende weerstandslijn getrokken over de toppen, en een stijgende steunlijn onder de bodems naar elkaar toekomen. Dit is een neutraal patroon omdat hoger liggende bodems een positief element vormen, maar lager liggende toppen negatief kunnen worden uitgelegd.
JPMorgan Chase
JPMorgan Chase rekent af met weerstand (13 december)
JPMorgan Chase brak in september door de belangrijke horizontale weerstandslijn op $119. Dat was aanleiding het aandeel op ‘kopen’ te zetten. Het is een belangrijke weerstand omdat de koers hier in het verleden verscheidene malen op is afgeketst. In de technische analyse geldt dat hoe vaker een weerstand met succes wordt getest (lees: niet wordt doorbroken), hoe belangrijker hij wordt.
L'Oréal
L’Oréal stijgt ook na doorbraak verder (20 december)
L’Oréal staat sinds februari op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €214. Inmiddels staat de winst van de longpositie op ongeveer 17% en is er allerminst reden om afscheid te nemen van het aandeel. De koers is namelijk vlak na de doorbraak nog uitgestegen boven een breed stijgend trendkanaal waarin die lange tijd heeft bewogen.
LVMH
Neutrale range bij LVMH (6 december)
LVMH kwam in maart op de kooplijst toen het aandeel afrekende met de horizontale weerstand op €310. Inmiddels is de koers flink opgelopen en bedraagt de winst op de longpositie een kleine 30%. Vanaf de zomer leek de gang er een beetje uit. Er vormde zich een neutrale range met steun op €340 en weerstand op €390.
Microsoft
Winst op koopadvies Microsoft 167% (8 november)
Microsoft behoort tot onze succesvolste kooptips. Het aandeel staat al op ‘kopen’ sinds augustus 2016 en de winst op de longpositie bedraagt zo’n 167%. Het aandeel heeft overigens lange tijd in een nauwe zijwaartse range gezeten, met steun rond de $130 en weerstand rond de $142. Het was in deze range niet nodig om het aandeel te verkopen of af te bouwen.
Nestlé
De klad zit erin bij Nestlé (10 januari)
Ook Nestlé heeft sinds oktober 2018 een koopadvies. Het aandeel ontsnapte toen uit een klein, zijwaarts platform. Spoedig daarna brak de koers ook nog door de belangrijke horizontale weerstand op CHF86. Daarna is het hard gegaan. Op een gegeven moment bedroeg de winst op de longpositie meer dan 40%. De laatste maanden zit de klad erin.
Novartis
Novartis vindt hogere bodem (10 januari)
Novartis bevindt zich ruim een jaar op de kooplijst. In oktober 2018 brak het aandeel uit een vlagpatroon, waarbij gelijktijdig de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Na het koopadvies hield de koers zich in een mooi, symmetrisch stijgend trendkanaal op. Bij de laatste bodem werd wel flink met de steun van de onderkant van het kanaal gestoeid, maar uiteindelijk vond Novartis een nieuwe hogere bodem.
Procter & Gamble
Procter & Gamble valt uit trendkanaal (3 januari)
Procter & Gamble staat sinds oktober 2018 op ‘kopen’. De koers brak toen uit een neutrale driehoeksformatie. Daarna is het aandeel in een mooi, symmetrisch stijgend trendkanaal terechtgekomen, waarbij de winst op de longpositie is opgelopen tot ongeveer 44%. Twee maanden geleden zakte de koers uit het trendkanaal. Dat was niet direct een signaal om winst te nemen.
Rio Tinto
Rio Tinto valt opnieuw terug (6 december)
Rio Tinto staat sinds februari dit jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand rond de 4300 pence. Na de uitbraak steeg het aandeel aanvankelijk, maar het viel ook weer (keurig) terug tot op de bovenkant van de oude zijwaartse range. Dit volgens het adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. De koers steeg weer, maar viel opnieuw terug.
Sanofi
Sanofi breekt opnieuw uit (26 december)
Sanofi staat sinds oktober 2018 op ‘kopen’. De koers had daarvoor al een aantal positieve ontwikkelingen laten zien. Zo was het aandeel in het voorjaar van vorig jaar uit een zijwaartse range met weerstand op €67 gebroken. In juli 2018 kroop de MACD boven de nullijn. Toen in oktober 2018 de hellingshoek van het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde positief werd, kon het aandeel eindelijk gekocht worden.
Siemens
Siemens duidelijk overbought (20 december)
Siemens staat sinds begin november op ‘kopen’. De koers brak toen uit een dalend trendkanaal en niet lang daarna ook door de weerstand van een belangrijke top op €108. Het is daarna hard gegaan. Inmiddels staat de longpositie op meer dan 12%. De MACD is in korte tijd wél erg opgelopen. Ook staat de koers inmiddels ver boven het stijgende 40-weeks voortschrijdend gemiddelde. De indicatoren wijzen daarmee op een duidelijke ‘overbought’-conditie.
Vinci
Vinci: stijging valt stil, maar koopadvies blijft gehandhaafd (26 december)
Vinci staat sinds april op ‘kopen’. De koers doorbrak toen de belangrijke horizontale weerstand op €88. De koers steeg na het koopadvies aanvankelijk niet zo hard. Sterker nog, hij viel terug op de oude weerstand volgens het bekende adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. De pullback was succesvol. Met andere woorden: de terugval kwam precies terug op het oude uitbraakniveau, waarna de koers met een nieuwe stijging aanving.
Volkswagen
Geduld nodig bij Volkswagen (10 januari)
Volkswagen staat sinds het voorjaar van 2019 op ‘kopen’. De koers had in maart afgerekend met een belangrijke weerstand op €155, waarna de indicatoren een koopadvies afgaven. Het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen en de MACD kroop boven de nullijn. In eerste instantie betaalde het koopadvies zich niet bepaald uit.
Walmart
Bulls Walmart hebben het lastig (3 januari)
Walmart heeft nu ruim een jaar een koopadvies. Daar waren diverse redenen voor: de koers brak uit een vlag, terwijl de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. Medio vorig jaar kon het koopadvies worden herhaald, namelijk toen de koers door de weerstand van de top uit oktober 2018 ($117) brak. Inmiddels is er een stijgend trendkanaal waarneembaar. De bulls hebben het nu lastig.
Walt Disney
Indicatoren steunen Walt Disney (6 december)
Walt Disney staat sinds zomer vorig jaar op ‘kopen’. Toen werd afgerekend met de weerstand van de belangrijke top uit 2017 op $117. De uitbraak leidde niet direct tot een flinke stijging. Sterker nog, de koers zakte terug, maar vond gelukkig houvast op een oude stijgende steunlijn. De indicatoren bleven positief staan. Zo zakte de MACD tijdens de correctie flink terug, maar deze indicator wist keurig steun te vinden op de nullijn.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!