Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
TA-tiplijsten Erik Klooster, 6 jan 2020 10:00

Zo komt u goed voor de dag in het nieuwe jaar

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben een reeks aandelen geselecteerd waarmee u goed voor de dag kunt komen in het nieuwe jaar. Het zijn Nederlandse aandelen waarvan wij op basis van technische analyse een positief rendement verwachten. De selectie is gevarieerd; voor elke smaak wat wils.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn volledig actueel; elk koopadvies wordt voortdurend gemonitord en is dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische koopadviezen voor Nederlandse aandelen.

Acomo
Beeld Acomo verder verbeterd (6 december)
Enkele weken geleden hebben we Acomo op ‘houden’ gezet, waarbij we een mooie winst op de daaraan voorafgaande shortpositie verzilverden. De reden voor het houdadvies was de koers die door een belangrijke dalende weerstandslijn brak. Daarvoor was al een hogere bodem ontstaan. Ondertussen is het technische beeld verder verbeterd, waardoor het aandeel nu op de lijst van koopadviezen kan worden gezet.
Adyen
Adyen breekt door belangrijke weerstand op €740 (26 december)
Adyen heeft ons niet zo lang geleden op het verkeerde been gezet. In de herfst zakte de koers namelijk nog uit een zijwaartse range, waarna het aandeel een shortadvies kreeg. Maar toen het daarna krachtig herstelde en door het 40-weeks gemiddelde brak, moest het weer terug op de lijst van houdadviezen worden gezet. Nu is koers verder gestegen. Sterker nog: het aandeel heeft de belangrijke horizontale weerstand op €740 uitgenomen. Het aandeel verdient daarom een koopadvies.
AkzoNobel
AkzoNobel zet nieuwe hogere top neer (26 december)
AkzoNobel staat sinds februari op ‘kopen’. De koers brak toen uit een zijwaartse range met steun op €60 en weerstand op €70. Via het omklappen van de range (‘klap-en-flap-methode’) kon toen een koersdoel van €80 worden vastgesteld. Inmiddels is dit doel gehaald. In de technische analyse zijn koersdoelen die uit patronen kunnen worden afgeleid, minimale doelen. Dat betekent dat de koersbeweging vervolgens ook verder kan gaan. Dat is bij AkzoNobel ook gebeurd.
Alfen
Alfen rekent af met weerstand van formaat (1 november)
Alfen heeft enkele maanden op ‘houden’ gestaan, na de doorbraak door de weerstand van €11,50. De indicatoren kwamen tijdens die doorbraak in de koopmodus. Zo kreeg het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde een positieve hellingshoek. Recent heeft de koers opnieuw een belangrijke horizontale weerstand doorbroken, namelijk het €14-niveau.
Altice Europe
Altice Europe breekt door psychologische weerstand (6 december)
Altice Europe staat sinds de zomer op ‘kopen’. De koers zette toen, door af te rekenen met de psychologische weerstand op €3, voor de tweede keer een nieuwe ‘high’ neer. Die kon ondanks de reeds flink opgelopen koers niet worden genegeerd. De doorbraak door de €3 betekende eveneens dat de koers uit een vlag brak.
Aperam
Aperam volgt bodempatroon (29 november)
Aperam werd enkele weken geleden op ‘houden’ gezet. Het aandeel brak toen door de dalende weerstandslijn en had een hogere top en bodem neergezet. Nu zich een omgekeerde hoofd-en-schoudersformatie (H&S) heeft gevormd, kan het advies verder omhoog worden bijgesteld, naar ‘kopen’. Een omgekeerde H&S-formatie is een bekend bodempatroon uit de technische analyse met een hoge mate van statistische betrouwbaarheid.
ASMI
ASMI stijgt te snel (6 december)
Het koopadvies voor ASMI dateert van maart. Er was toen een uitbraak uit het dalend trendkanaal en het aandeel rekende af met de weerstand van een top rond de €47. Na de uitbraak is het hard gegaan, vooral toen de koers door een horizontale weerstandslijn brak, getrokken over een aantal toppen van 2017 en 2019. Er is inmiddels een stijgend trendkanaal zichtbaar. De koers bivakkeert al lange tijd aan de bovenkant van dit kanaal. Technisch gezien is ASMI te hard opgelopen.
Avantium
Avantium breekt eindelijk door weerstand (13 december)
Enige weken geleden was Avantium al op ‘houden’ gezet. Er werd toen een grote winst op een shortpositie geïncasseerd. Het wordt nu tijd om het advies verder naar boven bij te stellen door het aandeel op de lijst van koopadviezen te zetten. Avantium is namelijk door de horizontale weerstand op €2,90 gebroken. De koers heeft hier meer dan een jaar tegenaan gehikt.
DSM
DSM boet aan kracht in (3 januari)
Het koopadvies voor DSM dateert van maart 2019. De koers brak toen door de weerstand van de toppen uit de herfst van 2018 op €93. Hoewel de koers vóór het koopadvies al een flinke stijging had laten zien, is het aandeel daarna toch nog flink door gestegen. Inmiddels staat de winst op de longpositie op 22%. De laatste tijd is de stijgingskracht flink afgenomen.
Fagron
Oude weerstand, nieuwe steun bij Fagron (6 december)
Fagron brak in april 2018 door de horizontale weerstand op €13,70. Dat was aanleiding het aandeel op ‘kopen’ te zetten. De weerstand markeerde destijds de bovenkant van een horizontale range. Na deze uitbraak liep de koers aanvankelijk mooi op, maar het aandeel viel eind 2018 terug, precies op de bovenkant van de oude range. Daardoor werd voldaan aan het bekende adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’.
Fugro
Fugro breekt uit dalend trendkanaal (19 december)
Hoewel Fugro nog maar enkele weken op ‘houden’ staat, moet het advies opnieuw worden bijgesteld en wel naar ‘kopen’. Het houdadvies kwam destijds tot stand toen de koers uit een breed dalend trendkanaal brak en er tevens een kleine dubbele bodemformatie werd voltooid. Het nieuwe koopadvies is nodig omdat de koers is uitgebroken uit een pauzepatroontje dat zich vormde nadat de koers uit het dalende kanaal was gebroken. Tevens is de MACD boven de nullijn gekomen.
Heineken
Heineken daagt stijgende trend uit (26 december)
Heineken staat sinds maart op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €90,50. Via het omklappen van de toen nog bestaande zijwaartse range (met steun op €81,50) kon een minimaal koersdoel van €99 worden bepaald. Dat doel is ruim gehaald. Maar het laatste halfjaar zit de klad er flink in. Inmiddels is de winst op de longpositie zo goed als verdampt (er staat nog maar ruim 3% rendement op de teller) en er is zelfs een dalend trendkanaaltje zichtbaar dat de stijgende trend tot het maximale uitdaagt.
NSI
Jammer van houdadvies NSI (13 december)
NSI staat sinds februari op ‘kopen’. Het aandeel brak toen door de horizontale weerstand op €37. Het was jammer dat NSI halverwege vorig jaar op ‘houden’ werd gezet toen de koers uit een stijgend trendkanaal zakte. Er werd toen een mooie winst op de daaraan voorafgaande longpositie geïncasseerd. Het komt vaker voor dat we tijdelijk uit moeten stappen, omdat de beweging niet duidelijk genoeg meer is.
Philips
Philips houdt het spannend (3 januari)
Philips doorbrak afgelopen zomer de weerstand van de top uit medio 2018. Dat was reden het aandeel op de kooplijst te zetten. Na deze uitbraak steeg de koers aanvankelijk verder. Er ontstond een stijgend trendkanaal. Alles zag er dus goed uit voor de bulls. Maar eind september zakte de koers ineens onverwachts uit het stijgend trendkanaal.
RELX
Zware deken op RELX (18 oktober)
RELX staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €18,50. Daarna is het aandeel in een stijgend trendkanaal terechtgekomen, waar het nog altijd in zit. Het koopadvies kan dus worden herhaald. Sinds de zomer hebben de bulls wél moeite om de koers verder omhoog te tillen. Er lijkt een zware deken op het aandeel te liggen rond een niveau van €22.
SBM Offshore
Contouren van stijgend kanaal bij SBM Offshore (22 november)
SBM Offshore werd deze zomer op ‘houden’ gezet. De koers maakte toen een lagere bodem en zakte door het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde dat steun had moeten bieden, tenminste als de koers de stijgende trend had weten vast te houden. Ook was er een negatieve divergentie tussen de koers en de MACD-indicator te zien. Recent zijn de contouren van een stijgend trendkanaal zichtbaar geworden.
Takeaway.com
Takeaway.com gaat onderuit (26 december)
Takeaway.com staat sinds april op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €70, en liep daarna tot rond de €90 op. Tussentijds is de koers even teruggezakt op de oude trendlijn, volgens het bekende adagium ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’. Afgelopen week is de koers onderuit gegaan. Ik laat het aandeel echter op ‘kopen’ staan zolang de koers boven de €70 blijft en de indicatoren in de koopmodus blijven staan.
TomTom
Koers TomTom hard omhoog na koopadvies (26 december)
TomTom staat sinds de zomer op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €9,50. Tegelijkertijd draaiden de indicatoren positief: het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde kreeg een opwaartse krul en de MACD kroop boven de nullijn. Na het koopsignaal ging de koers hard omhoog. En passant werd de weerstand van de top van eind 2017, iets boven de €10, uitgenomen. Dat betekende een bevestiging van het vlak daarvoor afgegeven koopadvies.
Wolters Kluwer
Winst op longpositie Wolters Kluwer ruim 180% (29 november)
Het koopadvies voor Wolters Kluwer dateert al van november 2014. Inmiddels bedraagt de winst op de longpositie meer dan 180%. Hoewel de koers de laatste maanden niet goed vooruitkomt, is er geen reden om winst te nemen. Het aandeel brak begin dit jaar nog uit een stijgend trendkanaal, wat doorgaans een versnelling van de stijging betekent. Vaak zien we dan een steiler trendkanaal ontstaan. Bij Wolters Kluwer is die versnelling tot nu toe uitgebleven.

U vindt al onze technische adviezen voor Nederlandse én buitenlandse aandelen in het jongste nummer van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!