Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden
Opinie Christian Slagter-Koster, 11 dec 2019 15:30

Buitensporige voorspellingen voor 2020

0 0 Leestijd ongeveer

Ieder jaar komt Saxo Bank met zijn tien buitensporige verwachtingen voor komend jaar. Hoewel deze voorspellingen volgens Saxo Bank met een flink korreltje zout genomen moeten worden, is het interessant om te kijken in hoeverre de vooruitblik van 2019 de waarheid benaderde.

Saxo Bank stelde onder meer dat Duitsland door een achterblijvende auto-industrie in het derde kwartaal van 2019 in een recessie zou belanden. In november bleek dat de belangrijkste economie van Europa het afgelopen kwartaal met slechts 0,1% groeide. Ook verwachtte Saxo Bank dat Donald Trump Fed-president Jerome Powell zou ontslaan. Maar hoewel de Amerikaanse president meermaals dreigde met diens ontslag en er zelfs overleg zou zijn geweest om Powell de laan uit te sturen, zit de Fed-president nog steeds op zijn post.

Buitensporige voorspellingen Saxo Bank voor 2020

Voor 2020 verwacht Saxo Bank onder meer dat de halfgeleiderindustrie in zwaar weer terechtkomt. Na de problemen voor de technologiesector in 1960 en 1980 vrezen de analisten dat in 2020 duidelijk wordt dat investeringen in met name kunstmatige intelligentie onvoldoende renderen. Alleen de grootste technologiebedrijven als Facebook, Microsoft en Google zullen overleven. Een andere buitensporige voorspelling van Saxo Bank is dat de ECB in januari besluit om de rente te verhogen. De eerste renteverhoging op 23 januari zou kort daarna worden opgevolgd door een nieuwe verhoging, waarna de beleidsrente aan het einde van 2020 zelfs licht positief is.

Nog meer buitensporige voorspellingen

En laat ik zelf ook een aantal buitensporige voorspellingen voor 2020 doen. Bijvoorbeeld dat Donald Trump glansrijk de Amerikaanse verkiezingen wint. De afzettingsprocedure pakt negatief uit voor de Democraten en Trump prijst Powell de hemel in voor zijn maatregelen om de Amerikaanse economie te stimuleren. Een ander waanzinnig scenario zou zijn dat het kabinet in Nederland volgend jaar valt door de stikstofaffaire en er nieuwe verkiezingen plaatsvinden.

Dankzij een uitgekiende campagnestrategie wint vervolgens de nieuwbakken BoerburgerBeweging partij. Ook besluit de EU om in navolging van China alle buitenlandse hardware en software te weren en worden bedrijven opgeroepen hun buitenlandse apparatuur te vervangen door Europese evenknieën. Als gevolg daarvan schieten de aandelenkoersen van onder meer Nokia en Ericsson omhoog.

Ik ben heel benieuwd wat beursjaar 2020 ons gaat brengen!

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!